Војводина

(ФОТО) Шушница и Маја Гојковић обишли вртић „Маслачак“, градилиште Дневног боравка за децу са сметњама у развоју и вилу Лудвига Рајса

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница обишао је са председницом Покрајинске владе Мајом Гојковић, вртић „Маслачак“, завршне радове на изградњи Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, као и радове на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у центру Бачке Паланке.

Шушница је гостима објаснио да су изградња Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, и новог објекта вртића „Маслачак“, као и реконструкција постојећег објекта вртића приоритет општине.

– Ради се о објекту ПУ  ,,Младост“ нашем вртићу „Маслачак“, где желимо да изградимо један сасвим нови објекат и реконструишемо стари како би уместо две добили четири нове васпитне групе и као и у претходним годинама када смо отварали нове вртиће увек нам је био циљ да Бачка Паланка нема листе чекања а са једним таквим новим објектом доћи ћемо у ситуацију да завршимо и пројектну документацију за наш вртић „Невен“ који је у јако лошем стању како би могли да неко време уштедимо како би средили и тај вртић те заокружили причу и ПУ ,,Младост“ – истакао је Шушница.

Маја Гојковић је истакла да покрајина разматра могућности финансирања изградње новог објекта вртића, као и да Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АПВ у целости финансира партерно уређење центра Бачке Паланке.

Фото: Општина Бачка Паланка

Приликом обиласка градилишта Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, у који Покрајинска влада и општина заједно инвестирају 85,1 милиона динара, Шушница и Гојковић су констатовали да ће објекат бити завршен до 1. децембра како би се могао опремити, добити лиценцу и, као што је обећано, почети са радом 1. јануара следеће године.

Поред тога, истакнуто је да што пре треба реконтруисати вилу Лудвига Рајса, и која има потенцијал да буде дом културе и простор намењен културним и уметничким садржајима.

– Та вила је у центру града у дворишту централног нашег објекта ПУ ,,Младост“ и где имамо идеју да та сала буде пре свега концертна сала, да буде на употреби музичке школе за одржавање концерата, састанака и друштвених догађаја који би се одржавали у Бачкој Паланци – нагласио је Шушница.

Фото: Општина Бачка Паланка

Гојковић је изјавила да ће размотрити овај пројекат јер је, како је нагласила, неопходно што пре почети са радовима на реконструкцији.

Related posts

БЕЗ НАРУШАВАЊА ЕКО СИСТЕМА Нови вреловод за дечију болницу стиже у Футошки парк!

Новосадска ТВ

Искључења струје за среду и четвртак, 11. и 12. септембар

Новосадска ТВ

Представници Владе, председник општине и родитељи у заједничкој контроли радова на Дневном боравку за децу са сметњама у развоју у Бачкој Паланци

Новосадска ТВ