Србија

Вучевић: ПОСЛОВНИ АМБИЈЕНТ У СРБИЈИ СТАБИЛАН, привлачимо највише страних инвестиција

Србија има стабилан и предвидив пословни амбијент који се између осталог огледа и кроз стабилну монетарну и фискалну политику, а образовни систем се развија у сарадњи са привредом што се очитује кроз дуално образовање које смо увели, рекао је данас председник Владе Србије Милош Вучевић.

Он је говорећи на пословном форуму Србија- Јапан истакао да је урађена и реформа у сектору владавине права, што је такође веома важно за инвеститоре.

Навео је да је Србија рекордер у региону по страним директним инвестицијама, пошто две трећина ових инвестиција које стигну у регион заврше управо у Србији.

„Верујем да ће стране инвестиције након ове посете добити и на квалитету и на квантитету“, рекао је он.

Истакао је да је циљ Владе Србије да се ствара добра пословна клима предвидивости и навео да и његово искуство као градоначелника Новог Сада показује да инвеститоре пре свега интересује људски потенцијал, односно колико има људи који задовољавају потребе инвеститора по образовању, дисциплини, знању страних језика, а тек онда долази инфраструкура.

„Наш задатак јесте да чувамо мир и политичку стабилност што је предуслов свих осталих активност, да чувамо Србију као сигурно и мирно место у овим бурним временима. Наша политиика је политика дијалога, прављења добре регионалне сарадње и подршке инвеститорима“, рекао је Вучевић и додао да Србија нуди добру подршку иностраним компанијама које желе да улажу у нашу земљу.

Позвао је јапанске компаније да искористе геополитичку позицију Србије која пружа приступ без царина за тржиште од близу три милијарде људи и нагласио да Србија има добре економске односе и са америчким, европским, азијским и афричким државама.

Позвао их је и да посете ЕXПО 2027. као што ће и представници Србије следеће године посетити ЕXПО у јапанском граду Осаки.

 

Фото: Танјуг Јадранка Илић

 

 

Related posts

Вучевић сутра у Северној Македонији

Новосадска ТВ

Вучевић: СРБИЈА ТРЕБА ДА ИСКОРИСТИ СВОЈЕ ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ

Новосадска ТВ

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ МИНИСТРИМА У ВЛАДИ: Мораће више да се баве КиМ и направе посебне тимове, а мање тендерима и сликањем

Ivona