Војводина

Делегација Покрајинске владе на челу са председницом Мајом Гојковић посетила компанију „Linglong Tire“

У оквиру званичне посете провинцији Шандонг у НР Кини, делегација Покрајинске владе на челу са председницом Мајом Гојковић састала се данас са секретаром КПК Града Џаојуен Ши Сином и Ван Фенгом, председником компаније „Linglong Tire“, која има фабрику и у Србији, у Зрењанину.

Делегација је обишла развојно-истраживачки центар компаније, лабораторију, као и полигон за тестирање гума.

Гојковићева је подсетила на то да је приликом недавног покретања серијске производње у фабрици у Србији, председник Републике Александар Вучић истакао да је реч о највећој гринфилд инвестицији икада реализованој у нашој земљи.

Према речима председнице, ова инвестиција има веома важну улогу у развоју економских односа између Србије и Кине и потврда је веома добрих односа двеју земаља.

Саговорници су се сагласили да Кину и Србију веже велико пријатељство и веома добра сарадња, која се континуирано унапређује заједничким инвестицијама и пројектима.

Секретар Шин Си рекао је да је Кина захвална на подршци коју Република Србија пружа реализацији кинеских пројеката у нашој земљи, и најавио скору посету Покрајинској влади ради разматрања могућности нових инвестиција.

Директор компаније Ван Фенг истакао је да је „Linglong Tire“ један од водећих произвођача гума у Кини и свету. Фенг је овом приликом истакао да је та компанија задовољна пословањем у Србији, захваливши на подршци инвестиционом пројекту те фирме у Зрењанину.

Фабрика гума „Linglong“ представља прву европску фабрику овог кинеског произвођача и највећи страни инвестициони пројекат у Србији, са укупном вредношћу инвестиције од преко једне милијарде евра.

 

Фото: Покрајинска влада

Related posts

(ВИДЕО) НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ После обележавања рођендана човековим најбољим пријатељима, на ред дошла и њихова венчања у Кини

Ivona

(ФОТО) КАПА ДОЛЕ Освојила ОЛИМПИЈСКУ МЕДАЉУ, па виђена у РЕСТОРАНУ РОДИТЕЉА како ПОСЛУЖУЈЕ ЉУДЕ

Ivona

Председница Гојковић састала се са организаторима „Тамбурица феста“

Новосадска ТВ