Политика

ПЛАШИМ СЕ НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ПРИШТИНЕ Вучевић: Очекујем још јаче притиске у наредном периоду

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да очекује притиске око Косова и Метохије и провокације Приштине уочи Самита Берлинског процеса, којем ће присуствовати.

„Плашим се да ћете у понедељак видети нову провокацију у Приштини, јер су ми људи, који су ветерани оваквих формата и догађаја, указали да се, сваки пут када се одржавао састанак на пленарном нивоу, нешто десило лоше по нас на Косову и Метохије од стране Приштине. Надам се да неће бити тога, али имам зебњу да ће Аљбин Курти нешто урадити то јутро“, рекао је Вучевић за РТВ.

„Увек постоји опција да неко и тај скуп искористи за оптужбу на наш рачун и да нас представи као реметилачки фактор. Приштина се сагласила да укине своју једнострану одлуку о забрани уласка српске робе, што је позитивна вест“, изјавио је премијер.

Вучевић је напоменуо да је „нама важно све што доприноси стабилизацији у региону и што нас удаљава од сукоба. Подржаћемо све што ствара услове за раст плата и пензија, важно нам је све што чини бољу атмосферу за живот“, поручује српски премијер.

Related posts

Од петка нас очекуије топлије време

Новосадска ТВ

„БРЗА ПРУГА НАМ ЈЕ КАО МАЛИ АЕРОДРОМ“ Градоначелник Ђурић: Добијамо нови центар са сремске стране, незапосленост пала испод шест посто

Новосадска ТВ

Повећање пензија за све, без подношења захтева

Новосадска ТВ