Србија

(ВИДЕО) Вучевић: НАСТАВАК УЛАГАЊА у стварање што бољих услова у ШКОЛАМА ШИРОМ СРБИЈЕ

Председник Владе Републике  Србије Милош Вучевић и министар за јавна улагања Дарко Глишић посетили су данас реконструисани објекат Основне школе „Радоје Домановићˮ у Параћину, у чију је реконструкцију држава уложила 454 милиона динара.

Вучевић је том приликом истакао да су комплетно реконструисани фасада, кров, подови, столарија, инсталације и санитарни чворови, дограђена је школска кухиња са трпезаријом, монтиран лифт, уређено двориште и спортски терени са новим садржајима, а обезбеђен је и нови инвентар.

Образовање је темељ будућности наше деце и зато настављамо не само са унапређењем образовног процеса, већ и са улагањем у што боље услове за рад ученика и наставника, поручио је председник Владе.

Наша обавеза јесте да овакве услове обезбедимо свуда и наставићемо да то чинимо, рекао је премијер, указавши на то да су у ребалансу буџета, усвојеном пре десетак дана, издвојена нова средства за улагање у основне и средње школе и обданишта.

Будући да локалне самоуправе немају материјалне капацитете као велики градови, Република мора да улаже додатна средства како би образовне установе у овим срединама биле примерене модерној и добро развијеној држави, подвукао је он.

Глишић је указао на то да у Основној школи „Радоје Домановићˮ нема више влаге, прокишњавања, воде у приземним просторијама, као ни старе столарије, која је угрожавала безбедност ученика и наставника.

Обнова једне од највећих школа у општини Параћин, која је ове године обележила 75 година постојања, почела је у марту 2022. године средствима добијеним у програму унапређења објеката јавне намене некадашње Канцеларије за јавна улагања и уз подршку локалне самоуправе.

У протекле две године, колико је трајала реконструкција, око 400 ученика ОШ „Радоје Домановићˮ наставу је похађало у простору средњошколског центра.

 

 

Фото: Влада Републике Србије Слободан Миљевић

 

Related posts

Данас мало и умерено облачно са сунчаним интервалима, од сутра погоршање

Новосадска ТВ

Отворена изложба о адвокатима страдалим у НОВОСАДАСКОЈ РАЦИЈИ – “Када закон заћути”  

Новосадска ТВ

Вучевић: Сарадња Србије и Мађарске на највишем нивоу до сада

Новосадска ТВ