Политика

(ВИДЕО) ВУЧИЋ НА РОЂЕНДАНУ КОД МИЛОША ЗЕМАНА: Свима су нам потребни Ваша мудрост, храброст и државничко искуство

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је прославу рођендана Милоша Земана – легенде европске и светске политике и дипломатије, искористио да од тог, пре свега, искреног пријатеља Србије и српског народа, човека великог државничког искуства и мудрости, нешто научи.

Вучић је нагласио да је као и увек до сада, искористио и прославу да нешто од научи од Земана, а да су разговарали, како је додао, о актуелним збивањима у региону и свету.

„И даље непроцењиви, његови увиди одражавају огромно искуство у међународним односима, али и изузетно дубока промишљања о животу уопште, људској природи и политици као парадигми која утиче на будућност свих нас“, навео је Вучић на Инстаграму.

Председник је подсетио да је Земан човек који је учествовао у неким од преломних историјских тренутака Европе и чије државничко искуство и мудрост превазилазе његове године, очувао је ведрост духа и смисао за хумор, учинивши данашњи дан заиста посебним.

„Драги пријатељу, срећан Вам 80. рођендан, уз жеље да Вас здравље добро служи, омладина слуша, а данашњи лидери питају за савете. Свима су нам потребни Ваша мудрост, храброст и државничко искуство“, навео је Вучић и нагласио „као што се то каже у мој Србији – живи били, на многаја љета!“.

Фото: Инстаграм, buducnostsrbijeav

Related posts

Обележен Дан сећања на депортацију новосадских Јевреја

Новосадска ТВ

ДНЕВНИ ХОРОСКОП ЗА 31. АВГУСТ: Биковима следи драматична промена на послу, Раковима бура страсти, а Шкорпији…

Новосадска ТВ

Вучић: Нова фабрика Аристон у Нишу већ 2025. имаће извоз вредан 240 милиона евра

Новосадска ТВ