Забава

МАЛО КО ЗНА ДА ЈЕ ДОБРО СТАВИТИ ЛОВОРОВ ЛИСТ У ВЕШ МАШИНУ Кад извадите веш видећете његове невероватне ефекте

Ловоров лист није само једна од омиљених зачинскх биљака у кухињи, која јелима да је посебан укус, већ можете да је користите и у многе друге сврхе! Мало ко зна да може да буде одличан савезник са избељивање обојеног веша. Са друге стране, његов мириси доноси позитивну енергију у дом.

Само неколико листова је довољно да приметите овај невероватан ефекат који се добија ако га ставите заједно са вешом у машину.

Сигурни смо да нисте до сада чули да се ловоров лист ставља у веш машину, а трик не даје ефекат омекшавања веша или додавање мириса већ служи да – сачува, али и да врати боју која је нестала претходним прањима.

Можете га ставити директно у машину за веш, али много бољи ефекат ћете добити ако веш потопите у лонац са водом.

У зависности од количине веша, узмите до чак десетак ловорових листова, ставите их у воду и прокувајте.

Када се та вода мало охлади, после 20-30 минута потопите у њу одећу и оставите да одстоји неколико сати. Можете с времена на време промешати веш руком за још бољи ефекат. Затим добро исцедите одећу и оперите је у машини за прање веша или ручно.

Овај трик најбоље функционише са белом одећом.

Foto: Pixabay

Ако ловоров лист неким чудом не помогне, постоји још неколико начина које можете да покушате. Једна од њих је стављање две кашике соли у машину за прање веша. Одавно се користи за прање завеса и столњака, јер ефикасно уклања мрље и враћа им белу боју.

Добро је знати да ловоров лист није једини зачин који добро функционише у купатилу. Бибер такође добро ради посао пре него што избледи и офарба одећу у машини за прање веша. То је стари природни начин је обавезан у рутини сваке искусне домаћице. Важно је да се може користити и за беле и за обојене тканине.

Ако имате пуно црне и тамне одеће, покушајте да додате кафу или чај у свој веш. Овај једноставан, природан трик омогућиће вам да уживате у интензивној црнини ваше омиљене одеће. Довољно је да сипате четвртину чаше јаког чаја или кафе у део за прање. Ово пиће има веома интензивну боју и спречиће да ваша одећа даље бледи.

Foto: Pixavbay
Верује се да тера лошу енергију из куће

Према фенг шуи учењу, лист ловора одбија негативну енергију и енергетски чисти.

Узмите неколико листова овог зачинског биља, упаљач или шибицу и тањир. Запалите ловоров лист и ставите у тањир да изгори. Затим изађите ван како бисте неутралисали његов мирис из својих чула а затим се вратите у кућу. Шта осећате? Ако је мирис пријатан, благ, умирујућ, то је знак да је у кући присутна позитивна енергија. Уколико је мирис непријатан, сувише јак, непријиатан, осећате као да се гушите, верује се да се у кући накупила негативна енергија.

novosti.magazin.rs/novosadska.tv

Foto: Pixabay/Ilustracija

Related posts

РОДИТЕЉИ, КОНАЧНО ЋЕТЕ СЕ НАСПАВАТИ Ево трика како успавати бебу за само 13 МИНУТА

Ivona

Продужите рок бананама! Потребно је само да их у ово увијете – Резултат ће вас одушевити!

Новосадска ТВ

ВАЖИ ЗА СИМБОЛ ДОБРЕ ЕНЕРГИЈЕ И ДОНОСИ БОГАТСТВО Биљку коју Срби обожавају треба ставити у централни део куће

Ivona