КултураНови Сад

ОТКРИЈТЕ ТАЈНЕ ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ – „Нови Сад за почетнике“

Тематска вођена тура “Тајне Петроварадинске тврђаве” у оквиру пројекта “Нови Сад за почетнике”, одржаће се у недељу 22. септембра, с почетком у 12 часова. Место састанка и поласка у обилазак биће код главног улаза у Војну болницу – “Градић”.

 

У оквиру ове туре упознаћемо се са истортијом ”Градића” и интересантним животом његових становника и Петроварадинске тврђаве. Открићемо како је настајало ово величанствено утврђење које су градила угледна имена војне архитектуре аустријске царевине скоро цео један век. Чућемо занимљиве приче о томе ко је све боравио на овом месту, али и ко је покушавао да освоји данашњи симбол Новог Сада и Петроварадина, а како су се војници и њени становници бранили. Окрићемо тајне које крије Петроварадинска тврђава – тајне у које су узидани снови, жеље и животи њених градитеља. Чућемо разне занимљиве приче о “Гибралтару на Дунаву” захваљујући којима ћемо, кроз лагану шетњу скоро у потпуности очуваним Подграђем тврђаве, лако моћи да замислимо како је ово место изгледало током 18. и 19. века.

 

Искористите јединствену прилику да очима војника доживите ово чудо војне архитектуре и пријавите се за бесплатну вођену туру што пре, јер су места ограничена.

 

За пријаву и све додатне информације обратите нам се путем мејл адресе: milijana.micunovic.cpg@gmail.com

 

Удружење туристичких новинара Војводине уз финансијску подршку Градске управе за привреду Града Новог Сада и медијску подршку Компаније Color Media Communications реализује пројекат “Нови Сад за почетнике” током септембра месеца.

 

Позивамо све Новосађане, госте, туристе и све који желе да науче нешто више о историји Новог Сада кроз пројекат “Нови Сад за почетнике”.

Тематске туре водиће туристички водич Биљана Милошевић.

Related posts

Искључења воде у Новом Саду

Новосадска ТВ

Новосадске службе превентивно ПУНЕ ЏАКОВЕ СА ПЕСКОМ ЗБОГ ПОРАСТА ВОДОСТАЈА ДУНАВА

Новосадска ТВ

ЖЕЛИТЕ ЛИ ДА ПОСТАНЕТЕ ТАКСИСТА? Ево када ће се одржати писмени

Новосадска ТВ