Нови Сад

(ФОТО) ОБНОВА СТАРОГ ЈЕЗГРА НОВОГ САДА И ДАЉЕ ТРАЈЕ Погледајте реконструкције кућа у две улице НЕКАД и САД- Кад се све заврши Новосађани добијају НОВИ ЦЕНТАР

Историјски подухват обнове Алмашког краја, који раде Град Нови Сад, Покрајинска влада и Завод за заштиту споменика, увелико је у току. 

Након реконструкције комуналне инфраструктуре, почело је постављање садних јама и партерно уређење, као предуслов за озелењавање и пејзажно уређење, а уследиће и радови на саобраћајним површинама. Како је раније наведено, биће посађено 600 нових стабала.

Паралелно с реконструкцијом инфраструктуре, сређује се и десет кућа у улицама Саве Вуковића 9, 11, 12, 13, 14 и 15 и Земљане ћуприје 1, 7, 9 и 11.

Реч је о наставку обнове градитељског наслеђа, а претходна фаза, за коју је издвојено 100,2 милиона динара, обухватала сређивање фасада и кровова на кућама у Ђорђа Јовановића 1, 3 и 4, Златне греде 20, на углу са Ђорђа Јовановића, те Саве Вуковића 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 и 10, као и у Земљане ћуприје 2 и Скерлићевој 39.

Инстаграм страница „Алмашки крај“ , која прати радове, објавила је фотографију некад и сад угла улице Саве Вуковића и Земљане ћуприје, пре четири деценије и њену реконструкцију из 2024.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Алмашки крај (@almaski.kraj)

novosadska.tv

Foto: Screenshot Instagram almaski.kraj/Ilustracija

 

Related posts

У Србији данас сунчано и топло, температура до 29 степени

Новосадска ТВ

Вучић: Београдски избори могу да буду 28. априла или 5. маја

Новосадска ТВ

Вучевић и Глишић обишли чланове СНС-а у Поморавском и Шумадијском округу

Новосадска ТВ