Политика

НОВОСАДСКИ ОДБОР СНС СЕ ОГЛАСИО: ПОКС покушава да превари Новосађане и оспори извештај који је сачинило више од 25 стручњака Института

Градски одбор Српске напредне странке огласио се након оптужби ПОКС о истравности воде. Њихово саопштење преносимо у целости:

„Странка која је показала велику стручност да попут Худинија учини да нестане цела топлана вредна 2,4 милиона евра и коју су данашњи коалициони партнери оптуживали за саучесништво у нестанку 4,5 милиона евра на градњи Булевара Европе, преко ноћи је постала ненадмашни стручњак за микробиологију.

Покрет за краљевину Србију, који се ујединио са неокомунистима, анархистима и аутономашима, о бактеријама, вирусима и паразитима има темељнија научна и стручна знања од научника и стручњака Института за јавно здравље Војводине, од којих су многи професори, или шефови Катедри на Медицинском факултету. Али, авај, све те њихове докторске титуле, професорска звања, научни и стручни радови нису довољни. ПОКС о научним методологијама из области микробиологије, хемије, паразитологије зна више и боље.

Као и увек, ПОКС обмањује грађане Новог Сада. У недостатку стварних аргумената и стварне политике, ова квазистранка манипулишући процентима и подацима које не разуме, покушава да превари Новосађане и оспори извештај који је сачинило више од 25 стручњака Института. А да би то сакрили, у јавност износе неистине да су Град Нови Сад и градоначелник одокативно и паушално саопштили да је вода у августу била исправна за употребу. Истина је сасвим другачија. Чињенице о квалитету воде изнели су стручњаци Института за јавно здравље Војводине. У закључку извештаја за август, који је јавно подељен свим новинарима у Новом Саду, и јавно објављен на сајту Града, а којим невешто покушавају да манипулишу спин доктори ПОКС-а, јасно пише да је у једном броју узорака пронађен занемарљиво мали број бактерија и нематода, али да њихово присуство не утиче на квалитет воде, и да је у складу са међународним стандардима и научним методологијама вода у Новом Саду исправна за употребу. Све друго је најобичнија, тенденциозна и малициозна лаж.

Осим огромне дозе неодговорности, ПОКС показује још већу дозу безобразлука избегавајући да каже да је на конференцији за медије и на сајту Града објављен и извештај Института за јавно здравље Војводине за првих 10 дана септембра из ког се савршено јасно види да су сви параметри у идеалним оквирима. Дакле, стручњаци најпозваније и најстручније институције у Војводини, поузданом научном методологијом су утврдили да је вода у Новом Саду апсолутно исправна.
Новосађани не треба да се зачуде ако, следећи своје политичко искуство и резултате, политиканти из ПОКС-а настојањем да апсолутно исправну воду из новосадског водовода прогласе неисправном, иду на руку страним компанијама које производе и продају флаширану воду. Или их боли што више не могу више да се баве лукративним чаробњаштвом.“

novosadska.tv

Related posts

Улица Фејеш Кларе БЕЗ ВОДЕ до 13 сати

Новосадска ТВ

Новосађани осумњичени за нелегалну трговину наркотицима

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) НА МЕНИЈУ ВИШЕ ОД 100 ВОЈВОЂАНСКИХ ЈЕЛА: „Укуси Војводине“ у Лиманском парку 14. и 15. септембра

Новосадска ТВ