Војводина

„Караван безбедности саобраћаја“ у Кикинди

У организацији Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност саобраћаја и Града Кикинде, на Градском тргу одржан је “Караван безбедности саобраћаја“.

Била је то прилика да посетиоци погледају симулације саобраћајних незгода, увиђаја, поставку возила и опреме МУП-а, али и обиђу штандове институција чије је деловање усмерено ка унапређењу безбедности саобраћаја. Манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног оркуга, Небојша Јованов и њихови сарадници.

“Веома је значајно што се манифестација одржала у Кикинди баш на обележавање Европског дана без погинулих у саобраћајним незгодама како бисмо нашим најмлађим суграђанима указали на важност поштовања правила у саобраћају јер смо сви ми на директан или индиректан начин учесници у саобраћају, тако да нам је жеља да на смањимо број незгода и несрећне исходе“, рекао је градоначелник.

Ово је трећа фаза пројекта:

“У првој фази обишли смо шест градова у земљи, у другој током летње сезне у четири највећа туристичка центра , а сада настављамо трећом фазом којом желимо да покажемо грађанима колико је важно поштовати саобраћајне прописе и да едукацију започнемо од најранијег узраста“, додао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.

Идеја је да се у што већој мери скрене пажња на правила понашања у саобраћају, а циљ да до 2030. године немамо погинуле деце у саобраћају:

“Да апелујемо на грађане како би знали шта им се све може догодити у животу ако се небезбедно понашају у саобраћају и какве све то последице носи са собом. Поред тога, радимо много кампања како бисмо имали што мање погинулих и повређених у саобраћајним незгодама, надовезао се Слободан Карличић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја.

 

Фото: Град Кикинда

 

Related posts

Одржана завршна ВЕЖБА СПЕЦИЈАЛНИХ ЈЕДИНИЦА СРБИЈЕ И КИНЕ

Новосадска ТВ

ЧЕТИРИ САОБРАЋАЈНЕ НЕЗГОДЕ у протекла 24 сата на подручју Јужнобачког округа

Новосадска ТВ

ОСАМ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА на подручју Јужнобачког округа, ЈЕДНА ОСОБА ПОГИНУЛА

Новосадска ТВ