Нови Сад

Гастро оаза УКУСИ ВОЈВОДИНЕ ОВОГ ВИКЕНДА У ЛИМАНСКОМ ПАРКУ

Осмо издање гастрономског спектакла на отвореном ове године биће одржано 21. и 22. септембра, а окупиће више од стотину излагача домаће хране и пића из целе Војводине.

Осим мисије неговања и промоције војвођанских производа и ресторане који припремају храну по старим рецептурама, у овој оази хране, очекује вас и добра музика, али и занимљиве кулинарске радионице. Време је да доживите прави хедонистички викенд у Новом Саду.

Посетиоци ће имати прилику да пробају, али и да купе разне војвођанске специјалитете, од кулена и шунке, кобасица, козјих и крављих сирева, до перкелта, фиш паприкаша, домаћих резанаца, а неће изостати ни штрудле, куглофи и многе друге посластице и укуси који ће вас потсећати на детињство! Наравно, где је храна ту је и пиће, па тако после доброг ручка можете да се засладите домаћим соковима, заљутите неком добром ракијом или расхладите уз домаће вино или крафт пиво. За свачији укус по нешто!

Пратећи програм овогодишњег фестивала чине едукативне радионице, којих ће бити укупно шест. Посетиоци ће имати прилику да учествују у радионици крафт пива, винској радионици, радионици прављења домаћег хлеба, штрудли и кобасица, али и да сазнају нешто више о породичним винаријама из околине Новог Сада уз промоцију Новосадског винског пута.

За музички програм задужен је Александар Дујин, а Лиманским парком чуће се звуци тамбуре, џез музика, евергрин, филмска музика, домаћи и страни поп и роцк.

Обавезно поведите своје најмлађе, јер Дечји сокак ове године носи тему ,,Жућкасто, жуће, жуто, најжуће’. Уз уигране васпитаче, малишани ће осликавати сунцокрет, затим учити да праве оброке од пшеница са подручја Војводине, месити хлеб и учествовати у традиционалним играма попут прескакања вијаче, ластиша и трке у џаковима.

Као и прошле године, током оба дана имамо и фестивал у фестивалу, јер ће удружење Бели витезови  промовисати Српске витешке игре.

Капије фестивала се отварају и програм почиње у оба дана од 12 часова и траје све до 20 часова, а улаз је бесплатан.

Ваше је да дођете празних стомака и у добром расположењу, за остало ће се побринути Укуси Војводине!

 

Related posts

БЛИЖИ СЕ КРАЈ ТОПЛОТНОГ ТАЛАСА! У Србији данас сунчано, после подне на истоку и југу могућа киша

Новосадска ТВ

Вучевић: Водићемо суверену и мултивекторску спољну политику

Новосадска ТВ

Вучић: Биће све комплекснија политичка ситуација, о свему одговарам за 48 сати

Новосадска ТВ