Друштво

Падобранци Војске Србије најбољи на отвореном државном првенству

Падобранска екипа Војске Србије „Небеске видре“ победник је 70. Отвореног падобранског првенства Србије у дисциплини скокови на циљ, одржаног претходна три дана на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.

У појединачној конкуренцији најбољи је био заставник прве класе Милан Светозаревић из 63. падобранске бригаде, док је у категорији жена прво место освојила припадница ове јединице Војске Србије заставник прве класе Радмила Ђурић.

Домаћин овогодишњег првенства, које организује Ваздухопловни савез Србије, била је 63. падобранска бригада, будући да се ове године обележава 80 година од формирања прве војне падобранске јединице.

Падобранци су се такмичили у скоковима са висине од хиљаду метара на циљ чији је центар био само два центиметра. Наступило је шест екипа из Србије и једна из Босне и Херцеговине.

Такмичење је укључивало осам планираних турнуса, као и допунске полузавршне и финалне скокове.

Титуле државних првака додељене су најпрецизнијим појединцима и екипама, док су најуспешнији у отвореној конкуренцији добили посебна признања. Пехаре, медаље и дипломе у екипном такмичењу уручио је градоначелник Ниша Драгослав Павловић.

Успех припадника 63. падобранске бригаде на државном првенству наставак је одличних резултата које постижу на домаћим и међународним такмичењима и показатељ да војне падобранце краси одлична оспособљеност и висок спортски и борбени дух.

 

Фото: Министарство одбране Републике Србије

 

Related posts

Министар Гашић реаговао на лажне вести: МИГОВИ ОСТАЈУ У СРБИЈИ

Новосадска ТВ

Обука водича и службених паса у јединицама војне полиције

Новосадска ТВ

Отворен конкурс за пријем у ОКЛОПНЕ И ИЗВИЂАЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Новосадска ТВ