Забава

НАЧИН НА КОЈИ УРАДИТЕ СЕЛФИ ОДАЈЕ ВАШ КАРАКТЕР За оне који се пуће имамо лоше вести, они који праве много фотографија себе су нарцисоидни

Реците нам какве навике имате, и ми ћемо вам рећи ко сте. Чак и начин на који правите селфије може да покаже да ли сте нарцисоидни, затворени, отворени или желите да растете.

Још један тест личности могле би бити ваше обичне свакодневне навике. Сви смо различити – екстроверти и интроверти, авантуристи и домаћини. Ове разлике се манифестују не само у нашим изборима и поступцима, већ и у најситнијим детаљима понашања.

Обичне навике могу открити много о вашем карактеру, вредностима, ставу према животу, па чак и страховима. Према мишљењу стручњака, забавно је гледати како велики број особина сваког човека могу да открију „ситнице“ – начин на који пише, како се рукује, шта ради када разговара телефоном, у ком положају спава, како носи торбу, како хода, како качи тоалет папир… а под лупу је дошао чак и начин на који прави селфије – а то ја наша данашња тема.

Селфи је данас саставни део живота сваког човека који има мобилни телефон, а мало људи га нема, баш као што је мали проценат оних који поред живог мобилног нису били у искушењу да направе аутопортрет или себић. А начин на који то раде говори нешто о њима.

Према студији објављеној у часопису Цомпутерс ин Хуман Бехавиор, начин на који кликнете на своје фотографије заправо може бацити светло на вашу личност. Да би спровели истраживање, 123 особе које су имале тенденцију да кликну на обичне селфије замољене су да ураде тест личности.

Затим су истраживачи анализирали неколико атрибута фотографија укључујући како су учесници снимили фотографију, како су позирали и која је била локација. Укупно је требало проценити 13 знакова. На крају, 107 ученика је користило ове знакове да разумеју личност оних који снимају селфије.

Ево резултата:u

Снимају се одоздо

Ако ваш омиљени угао гледа на фотографије одоздо, други вас могу схватити као пријатну и пријатељску особу. Они који се фотографишу одоздо често показују повећано самопоштовање и жељу за доминацијом. Снимање из овог угла визуелно увећава вашу фигуру и даје вам упечатљивији изглед.

Стално праве пачје лице, и даље

Прелистајте своје селфије. Ако у већини њих правите пачје лице, можда имамо лоше вести за вас. То би могло значити да сте емоционално нестабилни, па чак и „неуротични“ у одређеној мери, барем тако каже истраживање.Људи који праве пачја лица на селфијима обично су неозбиљнији и екстровертнији. Ова гримаса може бити покушај привлачења пажње и разиграни изазов конвенцијама.

Стално се глупирају

Они који су отворени и глупи у селфијима обично су импулсивни и не брину превише о свом имиџу. Њихова опуштеност и разиграност сигнализирају одсуство комплекса.

Плажење језика

Да ли често исплазите језик док позирате за селфи? Према истраживању, то би могло значити да волите забаву, да сте пуни живота, па чак и да сте помало наивни. Међутим, то такође може значити да вам није тако удобно пред камером.

Они који су резервисани и озбиљни

Они који на селфијима не показују ништа осим себе обично су резервисани и озбиљни. Тај строги стил често указује на промишљеност, перфекционизам или чак стидљивост.

Праве много селфија

Истраживања такође примећују да људи који праве много селфија из различитих углова и лица имају нарцисоидну личност и фокусирани су на себе.

Насмејани селфи

Foto: Pexels

Ако више волите да се смејете и/или смејете, када је у питању снимање селфија, вероватно сте отворени за нова искуства. Ви прихватате живот какав јесте, у целости.

Фитнес селфији

Ако волите да снимате своје фитнес путовање кроз серију селфија, људи вас могу схватити као разметање, али то заправо може значити да сте се заиста фокусирали на живот и да желите да растете.

Сакривате своју локацију

Ако нисте неко ко дели локацију у својим селфијима и не волите да откривате било какав приватни простор на свом селфију, ви сте прилично затворени.

Селфи у спаваћој соби

Ако је већина ваших селфија из удобности ваше спаваће собе, то може значити да сте у реду да пуштате људе у свој приватни простор.

Иако нема гаранција колико су резултати тачни, то свакако чини занимљив концепт. Дакле, следећи пут када кликнете на селфи и објавите га на разним платформама друштвених медија, ово је згодан водич за дешифровање шта он може да значи.

Наравно, није увек могуће с потпуним поверењем проценити особу само на основу начина снимања селфија. Али у комбинацији са другим навикама и карактеристикама понашања, ова нијанса може пружити занимљиве додатне информације за боље разумевање особе.

Главна ствар је не заборавити на холистички приступ и индивидуалност сваког човека.

sensa.mondo.rs/novosadska.tv

Foto: Pexels

Related posts

ЉУДИ КОЈИ ЧЕШЋЕ НОСЕ ЦРНО ПУНИ СУ САМОПОУЗДАЊА Наука доказала да нема везе са депресијом, већ ОВИХ пет особина

Ivona

ЈЕДАН ОД НАЈБОГАТИЈИХ ЉУДИ НА СВЕТУ ИЛОН МАСК ОТКРИО ЗАШТО ПАМЕТНИ ПРАВЕ ГЛУПЕ ГРЕШКЕ Он би увео ОВАЈ предмет у школе

Ivona

ПОЗНАТИ РУСКИ ПСИХОЛОГ ПОДЕЛИО ШЕСТ САВЕТА Ево како остати смирени када вас повреде

Ivona