Друштво

„МОРАМО ДА ВРАТИМО ДОСТОЈАНСТВО ПРОСВЕТАРИМА“ Пoрука премијера Вучевића: Професори не смеју ништа да кажу ђаку, јер ће родитељи довести адвоката

Одговарајући данас након седнице Штаба за ванредне ситуације на питања новинара, премијер Милош Вучевић дотакао се и враћања достојанства професији просветних радника.

-Морамо да вратимо достојанство њиховој професији, а не да не смеју професори ништа да кажу ђаку, јер ће ђак да зове маму и тату, а они ће доћи с адвокатом. И да имамо све заштите оних који крше законе и правила, а ови који су изложени насиљу не смеју ништа да кажу. Морамо сви да се погледамо у очи и да немамо сцене да родитељи иду да туку професоре јер је дете добило јединицу или двојку. На шта то личи. По мом мишљењу, ту је много већи проблем и ту мора бити фокус рада синдиката просветних радника- нагласио је Вучевић.

Вучевић је додао и да се иде и у измену кривичног законика где ће напади на просветне и здравствене раднике бити посебно третирани. Те мере биће усвојене до краја године.

dnevnik.rs

Related posts

Једанаест година чланства Новог Сада у ЕВРОПСКОЈ МРЕЖИ ЗДРАВИХ ГРАДОВА

Новосадска ТВ

У Србији данас натпросечно топло за ово доба године, темпертуре до 22 степена

Новосадска ТВ

 „НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА“ у Културној станици „Барка“

Новосадска ТВ