Србија

Вучевић: Министарству одбране наложено да ПОКРЕНЕ ПРОЦЕДУРУ ОБАВЕЗНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

Влада Србије усвојила је данас на посебној седници закључак којим се налаже Министарству одбране да хитно покрене процедуру за враћање обавезног служења војног рока у трајању од 75 дана, изјавио је председник Владе Србије Милош Вучевић.

„Мислим да ће Влада Србије до краја следеће недеље, а биће позван и председник Србије као врховни командант да присуствује седници Владе Србије, усвојити предлог измена закона којим укидамо суспензију обавезног служења војног рока, али га дефинишамо на 75 дана“, рекао је он за Танјуг.

Навео је да је идеја да обавезно служење војног рока заживи средином следеће године.

Додао је да се креће у процес дефинисања како да млади регрути који су рецимо завршили електротехничке, машинске и сличне школе могу да служе војни рок и у Војно-техничком институту и оним организацијим деловима Војске Србије и Министарства одбрана које захтевају веће техничко и технолошко знање.

„Нама ће требати млади момци који знају да воде и возе беспосадне летелице, дронове, тако да ће имати и класичан облик служења војног рока, али имаћемо и младиће који су одређених профила школске спреме да могу да у посебним јединицама Војске Србије помогну држави својим знањем и вештинама“, рекао је Вучевић.

 

Фото: Танјуг Јована Кулашевић

 

Related posts

Данас су Велике – ЗИМСКЕ ЗАДУШНИЦЕ

Новосадска ТВ

Вучевић: 17. децембра избор јасан – Александар Вучић или Драган Ђилас

Новосадска ТВ

Дачић: Без Заједнице српских општина нема имплементације ни других делова договора

Новосадска ТВ