Друштво

Возови на брзој прузи Београд-Нови Сад и даље КАСНЕ ДО 10 МИНУТА ЗБОГ КРАЂЕ КАБЛОВА

Брзи воз „Соко“ и други путнички возови и даље касне у просеку осам до десет минута на брзој прузи Београд – Нови Сад, након што су прошлог месеца украдени каблови на деоници између Старе Пазове и Инђије, саопштило је предузеће Инфраструктуре железнице Србије.

Стручне службе овог предузећа ангажоване су на замени специфичне опреме за брзу пругу која је украдена и поправци инфраструктурних капацитета, како би брза пруга што пре била поново оспособљена за саобраћај возова по реду вожње.

У таквим условима, са циљем очувања безбедности железничког

саобраћаја, на овом делу пруге брзина путничких возова је са 200 км/сат смањена на свега 40 км/сат или мање од тога. Због тога су у протеклих месец дана регистрована кашњења путничких возова на брзој прузи, саопштила је Инфраструктура железнице Србије.

Држава Србија уложила је огромна финансијска средства у изградњу брзе пруге за возове од 200 км/сат, као прве у региону, а у складу са потребама и интересима грађана и привреде наше земље. Пруга Београд – Нови Сад у претходном периоду доказала је квалитет, брзину, ефикасност и комфор путовања, а број превезених путника од 8,9 милиона говори о потреби и задовољству путника, додаје се.

Крађама делова железничке инфраструктуре, посебно на брзој прузи, осим што се ремети функционисање возова и ред вожње, може да буде

угрожена и безбедност саобраћаја.

Инфраструктура железнице Србије зато апелује на грађане да пријаве починиоце ове, као и других крађа на железничкој инфраструктури, како би помогли да у најкраћем року буду идентификовани и приведени правди и да би се на тај начин изрекле највеће казне за почињено.

 

Фото: Танјуг Страхиња Аћимовић

 

Related posts

Пузовић:ПУТЕМ МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ,путници Србија воза ОСТВАРУЈУ ПОПУСТ

Новосадска ТВ

МЛАДИЋА УДАРИЛА СТРУЈА КАДА СЕ ПОПЕО НА ВАГОН Огласила се Инфраструктура железница Србије, ево шта су саопштили

Ivona