Здравље

Наставља се АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА у здравственим установама широм Србије

Акција бесплатних превентивних здравствених прегледа, коју у циљу превенције и ране дијагностике обољења реализује Министарство здравља, биће настављена сутра, од 8 до 17 часова, у свим здравственим установама из плана мреже у нашој земљи.

Како се наводи на сајту Министарства здравља, том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања обаве преглед ендокринолога и ураде ултразвук штитасте жлезде.

Грађани ће моћи да ураде и тумор маркере: ПСА (ПСА) за мушкарце, као и ЦЕА (CEA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ и провере комплетну крвну слику у лабораторијама.

Такође, и ове недеље ће бити организовани и систематски прегледи деце предшколског и школског узраста, а у појединим установама биће организована и редовна вакцинација деце, према календару.

Сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима биће одмах упућивани на даљу дијагностику и прегледе.

Универзитетски клинички центар Србије саопштио је да ће прегледи бити обављени у новој згради, северни улаз, из Улице Косте Тодоровића у Београду.

У Клиничном центру Војводине превентивни прегледи биће спроведени у Специјалистичкој Поликлиници. Здравствене установе позивају све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивну утичу на своје здравље.

Листа здравствених установа које учествују у акцији, са детаљном врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи, биће истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља.

 

Related posts

Службе Града Новог Сада: ПОЖАР НА ЛИВАДИ У БЛИЗИНИ „РОДЕ“ ПОД КОНТРОЛОМ!

Новосадска ТВ

СРЕТЕЊЕ – празник у знак сећања на обнову српске државности у 19. веку

Новосадска ТВ

Претежно сунчано и веома топло, температура до 36 степени Целзијуса

Новосадска ТВ