Политика

(ФОТО, ВИДЕО) „ОВО ИЗГЛЕДА ЧУДЕСНО!“ Вучић у Зрењанину: Ово је убедљиво највећа гринфилд инвестиција у Србији!

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној церемонији покретања серијске производње у кинеској фабрици Линглонг у Зрењанину.

Компанија Линглонг Интернатионал Еуропе отворила је у Зрењанину фабрику аутомобилских гума, а свечаности су присуствовали генерални директор Линглонг Тире Фенг Ванг и кинески амбасадор у Србији Ли Минг.

Фото: Танјуг, Сава Радовановић

 

Председник Вучић се на почетку обиласка поздравио са представницима компаније Линглонг. После фотографисања председник и представници компаније упутили су се у зграду фабрике.

Председнику Вучићу су домаћини показали аутоматизоване системе, а он је кратко рекао: „Ово је чудесно!“

– Ово је највећа гринфилд инвестиција икада у Србији. Икада! Ја сам боиои370.000 квадратних метара под куполом. Изградили су радницима спортски центар, да људи могу да играју тенис, кантине… А да не подсећам колико су били нападнути. Видели сте и сами колико се пара улаже у антикинеску пропаганду – рекао је председник.

Фото: Танјуг, Сава Радовановић

Он каже да је данас буџет Зрењанина 60 милиона евра, а да ће само наставити да расте за само пар година.

– И када будемо радили сада пругу од Панчева до Зрењанина, плус ауто-пут до Београда, подижемо средни Банат, западни Банат, морамо још и Вршац и Кикинду додатно да подигнемо. Банат из мртвих подижемо. Много сам срећан због овога, а људи ће тек видети корист. Хвала Ванг Фенгу, хвала кинеским пријатељима – казао је Вучић.

Фото: Танјуг, Сава Радовановић

 

 

Related posts

(ВИДЕО) Вучић: МОСТ НА КАРАКАЈУ БИЋЕ ЗАВРШЕН НА ВРЕМЕ, највише за шест месеци

Новосадска ТВ

Мали: Просечна плата расла 20,1 одсто више од инфлације од 2021. године

Новосадска ТВ

(ФОТО) ПРВА ДАМА ТАМАРА ВУЧИЋ У НИКАД РОМАНТИЧНИЈЕМ ИЗДАЊУ Један детаљ посебно привукао пажњу

Ivona