Свет

(ВИДЕО) ЕРУПТИРАО РУСКИ ВУЛКАН ЕБЕКО! Стуб пепела досегао 2,5 км висине! Прети ли опасност?

На севернокурилском острву Парамушир, вулкан Ебеко је јутрос изненадио својим активностима, избацујући стуб пепела на висину од чак 2,5 километара надморске висине, саопштила је Главна управа руског Министарства за ванредне ситуације за регион Сахалин.

Облак пепела се проширио на удаљености већој од 5 км у североисточном правцу од вулкана, преноси Интерфакс Русија.

Становници Северо-Курилска нису осетили мирис сумпор-водоника

Иако се облак пепела проширио на значајну удаљеност од вулкана, у граду Северо-Курилск, једином насељеном подручју на Северним Курилским острвима, није примећено да се мирис сумпор-водоника осетио, те није било позива или реакције становништва.

У подручју вулкана нема регистрованих туристичких група

У саопштењу се такође истиче да у близини вулкана нема међународних ваздушних путева, а да у подручју вулкана нема регистрованих туристичких група.

Ово наглашава да је подручје вулкана далеко од туристичких рута, што може бити од користи у смањењу ризика за посетиоце острва.

Вулкан Ебеко, чија висина износи 1156 метара, представља сложени стратовулкан са неколико кратера који се налазе на седам километара од Северо-Курилска на гребену Вернадског.

Оно што је посебно занимљиво јесте чињеница да је овај вулкан редовно избацивао пепео од октобра 2016. године, што указује на његову сталну активност и значајну геолошку улогу у региону.

Овај најновији догађај подсећа нас на снагу природе и важност праћења активности вулкана ради заштите становништва и очувања живота на овим подручјима.

Фото: Youtube/Printscreen/GAIA News

Related posts

Министар Вучевић обишао компанију „Леонардо“

Новосадска ТВ

Председник предлаже да се кривичноправна одговорност спусти са 14 на 12 година

Новосадска ТВ

Ускоро почиње ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА! Ево који пензионери први добијају новац

Новосадска ТВ