Нови Сад

(ВИДЕО) ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ОТВОРИО САЈАМ ЕЛЕКТРИЧНИХ АУТОМОБИЛА У НОВОМ САДУ: Приказано 40 модела возила различитих произвођача

Премијер Србије Милош Вучевић отворио је данас у Новом Саду сајам електричних аутомобила и конференцију „Electric vehicle days „. Ова манифестација окупља водеће компаније из аутомобилске индустрије, произвођаче компоненти, делова и софтвера за електрична возила, као и иноваторе у области пуњења и инфраструктуре за електрична и хибридна возила.

„Ово није само промоција електричних возила, већ је и прилика да се разговара о свим стварима које се дешавају као што је регистрација ових возила, како осигуравајуће куће раде осигарање електричних и хибридних возила. Причамо и о томе како да имамо довољно струје у Србији у наредном периоду, како да штитимо здравље грађана и жиотну средину, а да се истовремено и економски развијамо“, рекао је Вучевић.

Он је подсетио да је председник Србије Александар Вучић говорио недавно о томе како се завршава четврта и о уласку у пету индустријску револуцију и које су нас историјске околности пратиле.

Фото: Новосадска ТВ

Вучевић је нагласио да је добра ствар што су организатори сајма препознали као битну тему питање искориштавања руда, минерала, метала, а још је боље што су позив на разговор прихватили и они који заговарају да се литијум копа и они који су против.

У излагачком делу ове године је више од 40 модела возила различитих произвођача. Посетиоци ће моћи да виде и премијерно неке моделе електричних и хибридних возила. Осим тога у тестинг зони, која је ове године проширена, биће и прилика и могућности да се проба више од десетак модела електричних возила и то различитих класа и категорија.

Оно што је такође интересантно за ову област су пуњачи и технологија пуњења тако да ће посетиоци и то они који се пријаве са жељом да тестирају возило имати прилику да их пробају.

 

 

Фото: Новосадска ТВ

Related posts

Дубона: 8 мртвих, 13 рањених потрага за убицом у току

Новосадска ТВ

Ватерполисти Србије освојили сребрну медаљу на Светском првенству за јуниоре

Новосадска ТВ

У Србији данас облачно, хладно и ветровито, повремено снег

Новосадска ТВ