Забава

НАЈБОЉА ЗАВРШНИЦА НА РАЗГОВОРУ ЗА ПОСАО! Стручњак: Ако ово кажете, гађате их у мету и примљени сте!

Стручњак за запошљавање открива која је најпаметнија реченица коју можете да изговорите на разговору за посао.

Исходи разговора за посао не зависе само од биографије, већ и од утиска који кандидат оставља, одговора на питања, али и трикова којима се све више послодаваца служи. Један од њих је трик са кафом који не бисте ни приметили, а он би можда био главни разлог због којег нисте примљени на жељену позицију. Најважније је да ефикасно комуницирате, истакао је стручњак за запошљавање Ендрју Мекаскил и додаје да је то једини начин да успете.

Разговори за посао су уметност перформанса, а да бисте добро наступили, морате да вежбате. Најбољи кандидати су људи који су увежбали своје тачке разговора са ментором, пријатељем или старим колегом. То вам помаже да се осец́ате самоуверено и пријатно када причате о себи“, рекао је за ЦНБЦ Ендрју Мекаскил.

Фото: Pexels

Открио је и која је најбоља реченица коју можете да изговорите на крају разговара за посао. Према његовим речима, то је реченица којом ћете погодити два најважнија квалитета који послодавци траже. Ево како гласи:

„Желим да истакнем колико желим овај посао. Мислим да су моје вештине и искуства савршени за то и да бих могао да имам снажан, позитиван утицај на тим. Ево зашто…“.

Овом реченицом бисте показали ентузијазам и самопоуздање, објаснио је Ендрју Мекаскил и додао да није добро да изгледате незаинтересовано и да нисте сигурни у себе. Прва ставка ће показати колико сте узбуђени због прилике која вам се пружа, а друга би требало да подразумева две или три вештине које поседујете и којима бисте могли да унапредите циљ компаније у којој желите да се запослите.

 

Фото: Pexels