Друштво

ДАНАС ТОПЛО И СУНЧАНО, А ОД СУТРА ПРЕОКРЕТ! Најновија РХМЗ прогноза: Температура пада за више од 10 степени

У Србији ће данас ујутро бити свеже, а током дана сунчано и топлије време, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Само на северозападу Војводине после подне, уз променљиву облачност, могућа је краткорајна киша или пљусак са грмљавином. Увече у западној половини земље наоблачење са кишом и пљусковима, које ће се током ноћи проширити на већи део Србије.

Дуваће слаб и умерен ветар јужних праваца, крајем дана на северу у скретању на северозападни. Најнижа температура биће од 11 степени до 16, а највиша дневна од 26 до 30 степени.

У Београду ће бити претежно сунчано и топлије. Најнижа температура биће око 16 степени, а највиша дневна око 29 степени. Крајем дана постепено наоблачење, у току ноћи ка петку киша.

Фото: РХМЗ / printscreen
Краткотрајна стабилизација па захлађење

Данас претежно сунчано и топло – максимална температура од 26 до 30 степени. У току ноћи ново наоблачење, а у западној половини Србије биће услова и за локалну појаву кише или плјуска са грмлјавином. У кошавском подручју појачање југоисточног ветра.

Сутра осетно захлађење с кишом, плјусковима и грмлјавином у свим крајевима. У Војводини и на истоку Србије почеће да дува умерен и јак западни и северозападни ветар. Хладно време с кишом задржаће се и за дане викенда, али и почетком наредне седмице, а максималне температуре у већини места биће од 13 до 16 степени.

Тако ће температура са данашњих максималних 26 до 30, пасти на 16 степени, а у неким местима биће и хладније.

Фото: Pexels

Related posts

(ВИДЕО) ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ДОНЕО СЈАЈНЕ ВЕСТИ БАНАЋАНИМА: „Питање дана је изградња ауто-пута од Београда, преко Зрењанина ка Новом Саду“

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић присуствовао тренингу Одбокашког клуба “Војводина”

Новосадска ТВ

Вучић: Водићу политику која је добра за Србију и све њене грађане

Новосадска ТВ