Војводина

ОБНОВА СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ Финансира обнову улице и замену крова на школи у овом делу града

Покрајинска влада ће са 50 милиона динара финансирати реконструкцију Матошеве улице у Сремским Карловцима, одлучено је на данашњој седници, којој је председавала председница Маја Гојковић.

Приликом недавне посете Сремским Карловцима и разговора са руководством те општине, председница Гојковић је истакла да ће Покрајинска влада подржати даљи инфраструктурни развој Сремских Карловаца и реконструкцију и адаптацију главних и важнијих споредних улица у том месту.

Том приликом, договорена је и подршка за реконструкцију Матошеве улице, што је од великог значаја за грађане Сремских Карловаца.

На седници је донета и одлука о издвајању 21,55 милиона динара за хитну поправку крова на старом делу објекта Основне школе „Темеркељ Иштван” у Торњошу, у општини Сента, који је оштећен пред почетак школске године.

Планирани радови обухватају поправку кровне конструкције, замену кровног покривача, плафона и пратеће електроенергетске инсталације.

У новој школској години за све ученике школе у Торњошу, настава је организована у другом, новом делу зграде, док се не заврше радови на санацији крова старог објекта.

 

Фото: Покрајинска влада

Related posts

Свечано отворен 7. КАРЛОВЦИ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

Новосадска ТВ

Честитка председнице Гојковић поводом почетка школске године

Новосадска ТВ

Селаковић председавао седницом Одбора за обнову и развој Сремских Карловаца

Новосадска ТВ