Здравље

НЕОБИЧНА ТЕХНИКА ПРАЊА КОСЕ Не укључује хемикалије, а стручњаци кажу да је добра за оне којима ОПАДА

Дански стручњак за косу Ларс Скјотх открио је необичну технику прања косе која може помоћи у борби против опадања косе. У интервјуу за Бyрди, Скјотх је нагласио да већина људи користи погрешан приступ прању косе.

За оне с дугом и густом косом, проблеми су добро познати. Осим што је потребно много времена да је ишчеткате и стилизујете, постоји још један проблем – количина косе која остаје у одводу са сваким прањем.

Срећом, постоји једноставно решење које не укључује коришћење хемикалија. Иако овај трик не може потпуно решити проблем опадања косе код особа са хормонским променама, може значајно смањити опадање.

Кључ је у правилном начину прања косе како бисте спречили губитак. Ларс Скјотх, оснивач бренда Харклиникен специјализованог за производе против опадања косе, открио је ову технику.

Foto: Pexels

Како Скјотх објашњава, потребно је променити редослед коришћења шампона и регенератора. Уместо да шампонирате целу косу, фокусирајте се само на власиште, док регенератор треба наносити само на врхове, избегавајући додир с власиштем.

-Након што смочите косу, нанесите богату количину регенератора од ушију наниже. Ако перете косу свакодневно, регенератор ће је заштитити од исушивања- саветује Скјотх.

-Када наносите шампон, радите то у слојевима, померајући једном руком праменове косе, док другом руком масирате власиште кружним покретима. Циљ је да шампон не дође у контакт с врховима косе, а регенератор с власиштем, како не би дошло до зачепљења корена и проблема с власиштем-додаје познати стручњак за косу.

-Док испирете шампон, обавезно пазите да не исперете регенератор. Процес наношења и испирања шампона треба трајати између једне и две минуте- упозорава Скјотх и додаје да тек када потпуно исперете шампон, можете прећи на испирање регенератора.

Иако на први поглед може изгледати компликовано, брзо ћете се навићи на ову технику, а проблеми са зачепљеним одводом ће бити прошлост.

wanted.rs/novosadska.tv

Related posts

ДА ЛИ ЈЕ КЕТО ДИЈЕТА заиста ЗДРАВА: Студија открила ИСТИНУ! ОВО су све предности и недостаци најпопуларнијег режима исхране на свету

Новосадска ТВ

СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ Љуштите кору краставца, може бити КАНЦЕРОГЕНА, али и ево ког још ВОЋА

Ivona

ОВО МОЖЕ БИТИ НАШ ТИХИ УБИЦА Ознака МНГ буди ОПРЕЗ, а професорка објашњава зашто може изазвати СИНДРОМ КИНЕСКОГ РЕСТОРАНА и шта он подразумева

Ivona