Спорт

„Кари, ХВАЛА“ Огласио се КСС: Eво шта је рекао о Пешићу

Кошаркашки савез Србије званично је потврдио да Светислав Пешић више није селектор сениорске репрезентације. Челни људи нашег Савеза огласили су и потврдили да искусни стручњак престаје са функцијом шефа стручног штаба националног тима.

– Кари, ХВАЛА – почиње се у тексту и наставља:- Селектор мушке „А“ репрезентације Србије, Светислав Кари Пешић ће по истеку важећег уговора, крајем септембра престати да обавља ту функцију. Седамдесетпетогодишњи тренер који је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, светским и европским првенствима, након три године у свом другом мандату на клупи националног тима наше земље, оставља својим наследницима у аманет пример преданог рада, добре припреме и добрих резултата.

У последње три сезоне, селектор Пешић је са репрезентацијом Србије освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Светском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на Евробаскету 2022.

Претходно, Светислав Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на Евробаскету 2001. у Истанбулу и Светском првенству 2002. у Индијанаполису.

Наслеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и светској кошарци, огледа се и кроз успехе овог стручњака на клупском плану, као и успехе са репрезентацијом Немачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година (Светско првенство, Бормио 1987.), до 18 година (Евробаскет, Аустрија 1986.) и до 16 година (Евробаскет, Бугарска 1985.)

За све учињено за репрезентацију Србије, као и домаћу кошарку у глобалу, Кошаркашки савез Србије се захваљује Светиславу Пешићу и жели му пуно среће и радости у годинама пред њим.

Истовремено, КСС упућује захвалност доскорашњем директору репрезентације Србије Драгану Тарлаћу, који је после три године уз српски национални тим, наставио каријеру спортског функционера у Немачкој.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Košarkaški savez Srbije (@kssrbije)

Фото: Инстаграм, kssrbije

Related posts

Вучић одржао тренинг јуниорима КК Лозница

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) „ИМАЛИ СТЕ СРЕЋЕ!“ Ђоковић пецнуо Американце због кошарке

Новосадска ТВ

ПЕШИЋ ПОТВРДИО – Напушта репрезентацију СРБИЈЕ

Новосадска ТВ