Нови Сад

БЕЗ НАРУШАВАЊА ЕКО СИСТЕМА Нови вреловод за дечију болницу стиже у Футошки парк!

Због изградње новог објекта Дечије болнице у Новом Саду покренуте су припремне радње за измештање постојећег вреловода који обезбеђује испоруку топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за „Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине“ и Јодну бању.

Јавно-комунално предузеће „Новосадска топлана“ израдило је пројектно-техничку документацију за реконструкцију вреловода од Улице хајдук Вељкове, поред Дечије болнице до Јодне бање и исходовало све неопходне дозволе, мишљења и решења надлежних институција о почетку радова, које изводи „Bulevar Company“. Радови на реконструкцији су започели 2. септембра 2024. године у зони Хајдук Вељкове улице, док су у зони Футошког парка у току припремни радови. Раскопавање трасе у парку започеће 13. септембра 2024. године, а планирани завршетак радова је 55 дана.

Нови вреловод се, за разлику од старог који има преко четири деценије и изведен је у лебит маси, изводи од предизолованих цеви са изолацијом од полиуретана и спречава ширење топлоте са вреловода на земљу и околину. Оно на шта је посебно стављен акценат током извођења овог комплексног пројекта јесте максимално очување растиња и дрвећа у парку. Ни једно дрво неће бити извађено, а поменута траса је тако организована да се не доведе у опасност ни један део парковске површине. Она је пројектована на прописаним удаљеностима у складу са условима издатим од Завода за заштиту природе.

Фото: Град Нови Сад

Related posts

(ВИДЕО) Повишена концентрација полена амброзије у Новом Саду – ЗА ОТКЛАЊАЊЕ СИМПТОМА АЛЕРГИЈЕ ЈЕ НЕОПХОДНА ТЕРАПИЈА

Новосадска ТВ

ЈКП „Топлана“: Од 2. септембра радови на реконструкцији вреловода код Дечије болнице

Новосадска ТВ

Милан Ђурић: НОВИ САД ЋЕ НАСТАВИТИ ДА СЕ РАЗВИЈА, предложени нови градски већници

Новосадска ТВ