ВојводинаДруштво

СЕДМОБОЈ И ГУЛАШИЈАДА – Српскокрстурци су припремили најбољи гулаш и освојили три прва места!

Овог викенда, у недељу, су у дворишту Дома културе у селу организовани Српскокртсурски седмобој и Друга гулашијада. Под покровитељство Општине Нови Кнежевац, манифестацију су помогли Месна заједница „Српски Крстур“ и Министарство за бригу о селу, са значајним финансијским средствима. Заменик председника Општине Дејан Јанчић посебну захвалност на помоћи упућује Министарству за бригу о селу.

Такмичарске дисциплине у Седмобоју су биле: бацање кугле, скок у даљ из места, трка у џаковима, чичкароше, брзо круњење кукуруза, надвлачење конопца и надвалчење штапа. Српскокрстурци су припремили најбољи гулаш и освојили три прва места.

-На Седмобоју је било четири екипе, по три члана, а једна је имала четири члана, каже Дејан Јанчић. – Победила је екипа Душка Тодоровића, друга је била екипа Бранислава Зивлака, а трећа – Златка Петровића. Иначе, први пут је организован Седмобој. Наставићемо ту традицију, са жељом да се још више омладинаца, одраслих и деце укључи. У Седмобоју се, такође, играо мали фудбал за пионире. Имали смо четири екипе пионира, по три члана, које су састављене од пионира ФК „Јединство“ ( којем се овом приликом захваљујем, као и тренеру Андрашу Кардошу, на помоћи у организацији целог Седмобоја). Наставили смо са Гулашијадом, коју такође, добрим делом, финансира Министарство за бригу о селу.Било је 19 котлића, из Иђоша, Кањиже, Новог Кнежевца, углавном из Српског Крстура, али и осталих места. Заиста бих се захвалио свима, посебно Џудо клубу „Змај“ који је учествовао у целој организацији, нарочито њиховом председнику Рајку Тодоровићу, МЗ „Српски Крстур“ и председнику Савета Радовану Јанчићу, који су помогли целу ову причу. Желимо да позовемо такмичаре за идућу годину, што у Седмобоју, што у Гулашијади, да омасовимо ову манифестацију која ће бити традиционалног карактера.

Жири који је оцењивао гулаш су чиниле судије, које су у гастрономском свету веома признате. Двојица су била из Бачке Тополе, један из Трешњевца и Александар Игњатов из Новог Кнежевца.

Победник Гулашијаде је Стеван Мајер из Српског Крстура :“Јако сам задовољан организацијом. Први пут смо на овом такмичењу, са друштвом, кували смо из срца и душе, како знамо и умемо. Пресрећан сам. Нама је било лепо, битно нам је било дружење. Желим да следеће године будемо у још већем броју.“

Јанош Сечеи, звани Јоца, је освојио друго место у припремању гулаша.

-Други пут смо на овом такмичењу, дошли смо да се дружимо и освојили смо друго место. Можда би могло и прво, догодине вероватно, задовољан је Сечеи.

Душко Тодоровић је дупли победник у Српском Крстуру. У друштву са Александром Пакашким и Јованом Борђошки је освојио прво место у Седмобоју, а у кувању гулаша је, са екипом, био трећи.

-На жалост нисмо први у кувању гулаша, али следеће године ћемо бити, то вам обећавам, поручује Тодоровић.- Лепо нам је било, најбитније нам је дружење и свима је било лепо.

 

Фото: Општина Нови Кнежевац

Related posts

ПО ПРВИ ПУТ У РУМЕНКИ! У суботу се организује прва “Руменачка гулашијада”

Новосадска ТВ

ПЕТИ ЏУДО ТРЕНИНГ ПРИЈАТЕЉСТВА – Обележено 20 година постојања Џудо клуба „Змај“

Новосадска ТВ

Поклон хармоника музичкој школи

Новосадска ТВ