Политика

„НАСТАВАК ТЕРОРА НАД СРПСКИМ НАРОДОМ НА КИМ“ Вучевић: Ухапшена четворица младића српске националности

Премијер Милош Вучевић изјавио је јутрос да су, према новим информацијама, у северном делу Косовске Митровице ухапшена тројица младића српске националности, као и четврти који је то све снимио телефоном.

„По информацијама које имам, јутрос сам се чуо са Петром Петковићем, тројица Срба, младића српске националности су на северу претучена, извучени из једног објекта па претучени, а ухапшен је и четврти који је то све забележио својим телефоном, који је снимао ту репресију и напад на српске младиће“, рекао је Вучевић за ТВ Прва.

Вучевић је рекао да има информацију да су привели једног од младића зато што су га наводно идентификовали у вези са протестом Срба прошле године у Звечану.

„Питање је где ће и куда ће водити та њихова инквизиторска истрага, али оно што нажалост се наставља је тај притисак на Србе свакодневно“, истакао је Вуцевић.

Нагласио је да Приштина врши свакодневну репресију над нашим народом, како би се направио амбијент да не могу тамо више да остану.

„Много је тешка ситуација. Родитељи су наравно били у страху, покушавали су да добију информације, али нису успели. Отац једног од младића, који је приведен и јавио се јутрос на послу у здраваственом центру, обавестио је своје колеге да постоје индиције да ће оптужба ићи и у неком другом правцу. Наравно, није лако ни прикупити све релевантне информације с терена, имајући у виду све опструктивне мере које Курти предузима и не лако прикупљање свих чињеница, односно долазак до правих информација у краткорочном периоду“, навео је Вучевић.

Додао је да је тешка ситуација и да нас многе муке очекују на КиМ.

Вучевић: Останак у дијалогу је питање одговорности, не смисла

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да је данашњи састанак председника Србије Александар Вучића са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком увод у следећу рунду разговора, односно дијалога у Бриселу, али да ће се тек видети да ли ће то нечему резултирати или не.

Он је гостујући на ТВ Првој реко да останак у дијалогу није питање смисла, већ одговорности.

„Ми не смемо да испаднемо криви и они који су довели до краха дијалога и до престанка разговора и да се онда крене на други начин решавања чему би се многи обрадовали посебно они не добронамерни за нас и наш народ“, рекао је Вучевић.

Према његовим речима, премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију сада после свега шта се дешава на КиМ треба нека наша реакција, криза, конфликт како би увукао Србију у сукоб.

„Куртију треба нека наша реакција која би водила у конфронтацију зато што онда он испада жртва, зато што он добија наратив који му треба и за изборе на КиМ и пред међународном заједницом“, рекао је председник Владе Србије.

 

Фото: ТВ Прва video screenshot

Related posts

„Краљ Петар донео слободу овима који данас хапсе због те песме“ ВУЧЕВИЋ ОДГОВОРИО ЗАГРЕБУ ЗБОГ ПРЕСУДЕ ЈАНДРИНОМ ЈАТУ

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) Премијер Вучевић: Током посете Макрона очекује нас потписивање МНОГО ВАЖНИХ ДОКУМЕНАТА

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) Влада Србије усвојила закључак којим се усваја ПАКЕТ МЕРА ЗА ЗАШТИТУ СРБА НА КИМ

Новосадска ТВ