Војводина

ГРАДЕ СЕ НОВИ ПУТЕВИ И ПАРКИНГ МЕСТА Отварање Ритејл парка у Кикинди овог датума

Никола Лукач, градоначелник Кикинде са својим сарадницима обишао је радове на ритејл парку, потом реконтрукцију улице Михајла Пупина, као и радове на изградњи паркинг места у Змај Јовиној. Свечано отварање Тржног центра предвиђено је за 14. новембар, а поред врхунског модерног објекта, биће комплетно реконструисана улица Михајла Пупина од Змај Јовине, у којој ће се изградити нова паркинг места, до Светосавске, уз нови водоводни систем, пешачку стазу и кишну канализацију. Из градског буџета су за радове у улици Михајла Пупина издвојена 72 милиона динара, а рок за завршетак је 90 дана.

“Право је задовољство када видимо да радови на изградњи ритејл парка, будућег места окупљања наших суграђана, теку веома добро. Поред тога, инфраструктурно ћемо унапредити и околину самог тржног центра новим паркинг местима, као и реконструкцијом саобраћајница. Након што се радови заврше овај део Микронасеља, односно цео кварт града, биће сасвим новог изгледа, знатно унапређен и на услузи свим становницима. Поносан сам на чињеницу да ћемо, оно што смо и обећали нашим суграђанима, ускоро и остварити“, рекао је градоначелник.

Фото: Град Кикинда

Рок за заврешат радова улице Михајла Пупина од Змај Јовине до Светосавске за које је издвојено 72 милона динара из градског буџета, је 90 дана:

“Извођач радова је конзорцијум који сачињавају ‘Градитељ’ Кикинда, ‘Војпут’ Суботица и ‘Енерџи ЛТД’. Радови обухватају комплетну конструкцију 350 метара коловоза, ширине шест метара, комплетну замену водоводних цеви и унапређење колектора кишне канализације. Предвиђено је и измештање телекомуникацоних инсталација. Новина ће бити стаза која ће повезивати Змај Јовину и Светосавску, ширине два метра, налазиће се поред новог ритеј парка и све до ОМВ пумпе чиме ћемо добити пешачки коридор у складу са новим садржајима који се налазе у овој улици. Такође се раде и паркинг места за станаре блока Б, што ће много значити за становнике у том делу Микронасеља“, истакао је Ђорђе Кленанц, вршилац стручног надзора на извођењу грађевинских радова.

Фото: Град Кикинда

Инвестиција Ритејл парка вредна је преко шест милиона евра, а план отварања 14. новембра. У парку ће се налзити 13 локала, углавном бутика, апотека и продавница, али и кафић и дечје игралиште:

“Врло смо задовољни како напредују радови, који теку у складу са свим роковима, нарочито смо задовољни сарадњом коју имамо са Градом Кикинда, с обзиром на то да нам је до сада много пута излазио у сусрет, све заједно смо решавали и на свако наше питање увек смо добијали адекватан одговор. Већину локала смо предали нашим закупцима, а део који нисмо урадићемо то до краја септембра“, подсетила је Бојана Кољеншић, директорица ’’RC Europe’’.

 

Related posts

Друга Сликарска колонија Општинске организације инвалида рада Кикинда

Новосадска ТВ

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКИРАЛИШТА у Војвођанској улици

Новосадска ТВ

(ФОТО) ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА МАМЕ НОВОСАЂАНКЕ Паркинг сервис и Град Нови Сад дају 30 САТИ БЕСПЛАТНОГ ПАРКИНГА, ево како можете да га добијете

Ivona