Забава

АКО ПОСЕДУЈУ ОВЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ ОНДА ИМАТЕ ПОСЛА СА НЕКУЛТУРНИМ ЉУДИМА Стално критиковање ствара токсичну атмосферу

Софистицираност и класа не долазе од одеће коју носите, марке аутомобила коју возите већ од свакодневних навика и понашања

Свако од нас има своје навике: неки показују раст и развој, други нас, напротив, вуку надоле и остављају негативан утисак. Доносимо вам 8 сигнала који одају некултурну особу:

1. Прекомерно откривање личних података

Сви смо срели људе који не знају како да престану да причају о личним стварима. Лако деле детаље о својим здравственим проблемима, финансијским потешкоћама или интимном животу. Искреност је драгоцена, али је важно знати границе. Дељење превише личних података може бити непријатно и изгледати незрело. Способност да пронађете равнотежу и сачувате нешто од личног у себи знак је поштовања према себи и другима.

2. Лоше понашање за столом

Сви смо искусили непријатно понашање за столом: гласно жвакање, лактове на столу или коришћење прстију уместо прибора за јело. Такви манири указују на недостатак софистицираности. Понашање за столом не значи бити сноб, вец́ показивање поштовања према другима. Софистицираност се не види само у речима или одец́и, вец́ и у начину на који се понашамо за столом.

3. Игнорисање личне хигијене

Иако смо научени да не судимо по изгледу, истина је да наш изглед говори много о нама. Истраживања показују да се неговани људи доживљавају као компетентнији и поузданији. Овде се не ради о скупој одећи, већ о чистоћи и уредности. Занемаривање личне хигијене је јасан знак непоштовања себе и других.

4. Стално прекидање других

Разговори са људима који их стално прекидају досадни су и не поштују. Прекидање показује недостатак стрпљења и емпатије за туђа мишљења. Софистицираност је способност слушања, давања могућности другима да говоре и поштовања мишљења других људи.

5. Недостатак емпатије

Емпатија је основа софистицираности и класе. Способност емпатије и разумевања осећања других је важна особина која некима недостаје. Као што је један мудар човек једном рекао: „О карактеру човека може се судити по томе како се понаша према онима који не могу ништа да учине за њега. Емпатија нас чини свеснијим и љубазнијима.“

Foto: Pexels

6. Претерана негативност

Негативност и стална критика стварају токсичну атмосферу и плаше друге. Софистицираност је способност да се види светла страна, чак и у тешким тренуцима. Претерана критика показује неспособност да се достојанствено носи са животним потешкоћама.

7. Стално кашњење

Кашњење се дешава, али ако постане норма, то показује непоштовање времена других људи. Тачност није само навика, она је знак поштовања према другима и њиховом времену.

8. Неуважавање труда других

Софистицираност се такође изражава у способности да се уважавају и препознају напори других. Потцењивање или игнорисање доприноса других одаје себичност и незахвалност. Признање и захвалност не коштају ништа, али говоре много о вама.

stil.kurir.rs/dnevnik.rs

Foto: Pexels

Related posts

(ВИДЕО) Свечано отварање „КАЛЕИДОСКОПА КУЛТУРЕ“ на Корзу у четвртак, 5. септембра

Новосадска ТВ

Ибрахим Малуф на Калеидоскопу културе

Новосадска ТВ

(ФОТО) УПС! Четворогодишњак разбио вазу стару неколико хиљада година, а ево како је реаговало особље музеја

Ivona