Друштво

(ФОТО) ВУЧИЋ ОДУШЕВЉЕН – Нова болница у Лозници већ изгледа феноменално

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је Здравствени центар „Лозница“.

„Нова болница у Лозници већ изгледа феноменално, то је велики успех за Лозницу и цело Подриње. Ово ће постати здравствени центар за цео овај крај и зато радимо убрзано на завршетку болнице и њеном потпуном и најмодернијем опремању.

Запосленима бих желео да поручим да раде најважнији посао у нашој земљи. Здравље је најважније за све наше људе и целу нашу земљу. Од здравља људи не постоји ништа прече и зато вам хвала на труду и ангажману.

Истовремено, позвао бих све старије од 40 година, а и ја ћу отићи, да сагледамо своје здравствено стање. Све што можемо да откријемо на време је од пресудног значаја како бисмо могли да спасимо велики број људи и добијемо, буквално, живот за Србију.“, поручио је Вучић на свом инстаграм профилу.

 

 

 

Вучић: До јуна или до краја следеће године да не постоји ниједна листа чекања

Председник Србије Александар Вучић рекао је јутрос приликом посете Дому здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници да ће се радити на решењу да до јуна или до краја идуће године не постоје више листе чекања у здравству.

„Оно што је важно, то су листе чекања. О томе морамо до краја септембра да направимо решење и да то завршавамо, да кажемо, то је јун или крај следеће године, више не постоји ниједна листа чекања ни за шта. Доста смо трпели то, и своју неспособност и јавашлук и нерад и комбинације свих да чекају помагала, да добију на овакав или онакав начин. То мора да се заврши“, поручио је Вучић.

Како је рекао, не могу људи да чекају на кук или колено по четири године.

Он је такође навео обилазећи Дом здравља, где се данас обављају превентицни прегледи, да је од највећег значаја да се помогне људима, као и да је изузетно важно да болнице у Србији буду уредне и модерно опремљене.

„За нас је од највећег значаја да помогнемо људима да се или увере што би било најбоље да су здрави, а ако нешто откријемо да откријемо на време да бисмо могли да им помогнемо и да тиме спасимо живот“, рекао је Вучић.

Он је поручио лекарима и медицинским радницима да не постоји важнија ствар у целој земљи од њховог посла и захвалио им се на труду.

„Ми ћемо да гледамо сад, јер завршавамо овде убрзано ствари око болнице и око свега, да видимо да вам плате поновно буду нешто веће“, рекао је председник.

Министар здравља Златибор Лончар је информисао председника да ниједна земља не ради превентивне прегледе на овај начин као што се то данас ради у Србији.

Обилазећи нову болницу у Лозници председник је рекао да изгледа боље него у Нишу.

„Лозница ће сада када ово отворимо, ако отворимо до краја октобра, бити и нешто шира од регионалног центра. Нема овакве болнице ни горе у Шиду, ни у Митровици“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је после смрти Јосипа Броза било покушаја улагања у здравство, када су сви кренули да граде болнице и велике центре.

„Тако је ишло до 1986. 87, 88 и онда је настало мучење и све је стало. Померило се тек 2021. и 2022. године, дакле, буквално је прошло 35 година“, рекао је он.

Додао је да је тако било јер није било ни пара, ни пажње а сада срећом има, како је навео, нешто више пара.

„До када ће бити тако видећемо. Ако будемо привлачили инвеститоре биће. Ако не… Здравље за људе је најважније. Ја сам се изненадио, каже Златибор (Лончар), ја сам видео 30-ак људи, он каже преко 50 људи у пола 8 дошло на преглед. То је феноменално“, рекао је он и додао да ако се болест установи на време и дијагностификује ти људи могу да буду излечени и да се на тај начин спасу читави градови.

Вучић ће после обиласка дома здравља и болнице у Лозници посетити и дом здравља у Крупњу.

FOTO; Instagram, buducnostsrbijeav

Related posts

Кфор уклонио жицу око седишта општине Лепосавић, ноћ протекла мирно

Новосадска ТВ

ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА У УЛИЦИ ЈОВАНА СУБОТИЋА

Новосадска ТВ

Вучић са Бајером о европским интеграцијама Србије и региона

Новосадска ТВ