Друштво

Окончан рад на изради четири подзаконска акта у области јавног информисања

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Дејан Ристић потписао је данас четири подзаконска акта у области јавног информисања предвиђена Законом о јавном информисању и медијима, а тим законом прописано је доношење укупно шест подзаконских аката од стране Министарства информисања и телекомуникација.

Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања објављен је у ,,Службеном гласнику Републике Србијеˮ 26. јануара 2024. године.

Одмах по формирању актуелног сазива Министарства приступило се активностима на изради преосталих пет правилника, од којих ће наредних дана њих четири бити објављени у ,,Службеном гласнику Републике Србије“.

У питању су Правилник о документацији која се прилаже у поступку евиденције произвођача медијских садржаја у Евиденцију произвођача медијских садржаја, Правилник о документацији која се прилаже у поступку регистрације медија у Регистар медија, Правилник о начину вођења и упису у евиденцију представника иностраних медија и дописништава иностраних медија, као и Правилник о спровођењу анализе о потребним медијским садржајима.

Правилник којим ће бити прописан садржај Јединственог информационог система, начин његовог успостављања, као и друга питања од техничког значаја за вођење овог система биће израђен до краја септембра, чиме ће у потпуности бити извршена обавеза Министарства у смислу доношења свих шест подзаконских аката.

Related posts

УСКОРО СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ МЕДАЉА! Министарство информисања и телекомуникација упутило честитку српском тиму из информатике на освајању медаља

Новосадска ТВ

Министар Ристић у посети Републици Белорусији

Новосадска ТВ

Унапређење сарадње са Русијом у области телекомуникација

Новосадска ТВ