Србија

Вучић обишао ДОМАЋИНСТВО ЈАНКОВИЋА У ГОРЊЕМ ЦРНИЉЕВУ

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас домаћинство Александра Јанковића у Горњем Црниљеву код Осечине и том приликом је учествовао у прављењу пекмеза од шљива и пробао је слатко које производе Јанковићи.

Поручио је Јанковићима и осталим пољопривредним произвођаћима да увек могу да добију значајну подршку државе како би могли да повећају обим свог пословања.

Он је обећао изградњу два километра пута у том засеоку као и још путева на локалу.

Шеф кабинета председника Србије Ивица Којић је том приликом навео да жене предузетнице, које се баве прехрамбеном индустријом, могу да аплицирају за бесповратна средства Министарства привреде у износу од 300. 000 до 500.000 динара.

„Само треба да се пријавите. Конкурс је отворен до 10. септембра, али ћу замолити министарку Месаровић да продужимо тај рок, јер је ова информација, вероватно нова за људе овде“, рекао је Којић.

Вучић у Горњем Црниљеву са грађанима на прослави поводом завршетка локалног пута

Председник Србије Александар Вучић присуствује прослави у селу Горње Црниљево, у домаћинству Слободана Јеротића, где се одржава прослава под шатором са грађанима због асфалтирања пута „Пут шљивовице“ у дужини од 1.9 км.

Прослави у засеоку Јанковићи, осим председника Вучића, присуствују и директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, министарка енергетике и рударства Дубравка Ђедовић Хандановић, министар грађевине Горан Весић, министар трговине Томислав Момировић, министар пољопривреде Александар Мартиновић, као и велики број мештана.

Радови на путу изведени су у сарадњи Кабинета министра за равномерни регионални развој и општине Осечина.

Урађен пут представља прву фазу асфалтирања пута шљивовице који повезује две општине, преко села Горње Црниљево (општина Осечина) и Доње Црниљево (општина Коцељева).

Укупна дужина пута је 5 км.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић

 

 

Related posts

ВУЧИЋ СА МАКРОНОМ 29. и 30. августа у Србији

Новосадска ТВ

Вучић данас са француским амбасадором Пјером Кошаром

Новосадска ТВ

Вучић: ВАЖНО да са Макроном разговарамо о веома БИТНИМ ПИТАЊИМА

Новосадска ТВ