Политика

Вучевић са Жумангарином O УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ ДВЕЈУ ЗЕМАЉА и будућим заједничким пројектима

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са потпредседником Владе Републике Казахстан Сериком Жумангарином o унапређењу сарадње двеју земаља и будућим заједничким пројектима.

Вучевић је указао на одличну сарадњу Србије и Казахстана у области пољопривреде и војно-техничке и војно-економске сарадње, додајући да и у овим областима постоји простор за даље унапређење.

На данашњем састанку су, како је истакао, отворене многобројне теме у циљу даљег развоја сарадње, а на чијој ће се реализацији радити до скорашњег сусрета председника двеју земаља – Александра Вучића и Касима Жомарта Токајева.

Вучевић је потпредседнику Владе Казахстана пренео захвалност на подршци територијалном интегритету Републике Србије, као и на уздржаном ставу Казахстана приликом гласања о Резолуцији о Сребреници и разумевању да тај акт не доноси ништа добро на овом простору.

Премијер је изразио уверење да ће даљи рад у оквиру заједничке Међувладине српско-казахстанске комисије за трговинско-економску сарадњу, која је данас заседала у Београду, бити плодоносан и да ће две земље наставити да чувају, негују и унапређују одличне билатералне односе.

Потпредседник Владе Казахстана изнео је уверење да ће ова комисија дати нови импулс трговинско-економској сарадњи двеју земаља, као и да ће Србија и Казахстан наставити одличну војну сарадњу и сарадњу у области пољопривреде.

Жумангарин је најавио да ће Казахстан учествовати на специјализованој изложби ЕКСПО 2027 у Београду, наводећи да ова земља има одлично искуство када је реч о овој изложби, с обзиром на то да је Астана била домаћин специјализоване изложбе 2017. године.

Премијер Вучевић је, у складу са тим, исказао захвалност Жумангарину на потврди присуства, наводећи да ће искуства Казахстана у организацији ове изложбе бити драгоцена за Србију.

 

Фото: Влада Републике Србије Слободан Миљевић

Related posts

Усвојене измене и допуне Закона о комуналним делатностима

Новосадска ТВ

(ФОТО) Вучевић након потписивања Меморандума: „Исписујемо нове странице сарадње и пријатељства Србије и Француске“

Новосадска ТВ

ОД 1. ЈАНУАРА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ ЗА 12 ОДСТО, НЕНАСТАВНО ОСОБЉЕ ДОБИЈА 8 ОДСТО – Вучевић са синдикатима: Влада ће тежити изједначавању плата у просвети с просеком

Новосадска ТВ