Забава

ШОК РАЗЛОГ Ево зашто вам полицајац ПРВО ПИПНЕ аутомобил када вас заустави

Када вас саобраћајна полиција заустави, службено лице обично прилази са задње стране, а ви у ретровизору видите како он додирује гепек или други део вашег аутомобила. Да ли знате зашто?

Иако је разлог невероватно једноставно, а истовремено и генијално, мали број возача је успео да га провали. Ако возач учини кривично дело, током самог заустављања или касније, било да повреди полицајца или неког другог, због отиска прста који је оставио полицајац, на колима ће се наћи доказ, а самим тим и кривац.

Отисци прстију који су остали на аутомобилу могу доказати да је полицајац заиста пришао возилу и имао сусрет са одређеним возачем. У хитном случају, возач који је оставио аутомобил и побегао може се лоцирати на основу отисака прстију на његовом аутомобилу.

А други разлог за додиривање гепека је да се провери да ли је неко у њему, односно да ли је отмица у питању. Ова процедура је првобитно развијена да мало уплаши возача и друге људе у возилу.

У случају да возач има недозвољене супстанце или оружје, одмах ће почети да их скрива пре него што полицајац дође до прозора, а изненадно куцање може да га збуни и тиме повећа шансу да га ухвати.

Иако је ова пракса настала у САД-у тамо се полако напушта због великог броја напада на полицајце јер куцкањем одају своју позицију и тако олакшавају криминалцима да их изненаде и нападну.

Полицајци из потпуно истог разлога додирују не само пртљажник, већ и задњи фар аутомобила, а у неким ситуацијама им то даје довољно времена да процене ситуацију и да ли постоје опасности.

zena.blic.rs/novosadska.tv

Related posts

(ФОТО) НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПРИЂЕ ЗГРАДИ – ОПСАДНО СТАЊЕ НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ! Куртијеви специјалци упали у зграде четири општине на северу покрајине

Новосадска ТВ

(ФОТО, ВИДЕО) ПУСТИТЕ НАМ ДЕЦУ! Протест испред полицијске станице у Косовској Митровици због хапшења српских младића

Новосадска ТВ

Поводом почетка школске године, МУП КОНТРОЛИШЕ САОБРАЋАЈ У ЗОНАМА ШКОЛА

Новосадска ТВ