Војводина

Градоначелник Зрењанина: У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВРЕЛОВОДНЕ МРЕЖЕ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 30 МИЛИОНА ДИНАРА, до краја године без повећања цене грејања

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура састао се данас, у свом кабинету, са директорима ЈКП “Градска топлана” Жарко Ђуришићем и Термоелектране-топлане “Зрењанин” Ненадом Приљевом.

На том састанку разговарало се о реализованим активностима и будућим плановима, а оно што би могуће највише занимало кориснике услуга тих предузећа јесте најава да до краја ове године повећања цене грејања неће бити.

Када је реч о улагањима, градоначелник Салапура указао је да је у овој години уложено више од 30 милиона динара у реконструкцију вреловодне мреже и да се грејна сезона спремно дочекује.

Топлификација се наставља и све је већи број заинтересованих за нова прикључења. Наиме, више од 600 нових станова биће прикључено на вреловодну мрежу.

 

Речено је и да је реконструкција вреловода у насељу Ружа Шулман завршена. Радови су вршени на траси у дужини од 270 метара. Старе цеви замењене су новим, предизолованим цевима, како би се избегле евентуалне хаварије и како би предстојеће снабдевање топлотном енергијом било стабилно и сигурно.

Вредност инвестиције за ту трасу износила је 7 милиона динара.

Подсетимо и на то да је ЈКП “Градска топлана” ове године завршила и радове на изградњи вреловодне мреже у Улици Коче Коларова у којој је током претходних година интензивирана станоградња и где се указала потреба прикључења нових корисника.

Са данашњег састанка упућен је и апел свим Скупштинама станара да предузму мере којима би се побољшала енергетска ефикасност зграда и спровела акција увођења делитеља топлоте ради рационализације грејања.

Оцењено је и да је Термоелектрана – топлана (ТЕ – ТО) Зрењанин битан чинилац у енергетској стабилности Републике Србије и да је у претходне три године, од када је поново после десет година паузе почела да ради, било значајних улагања.

ТЕ-ТО „Зрењанин“ је други термоенергетски објекат по величини и производним могућностима од три електране Огранка „Панонске ТЕ-ТО“.

 

Фото: Град Зрењанин

Related posts

(ФОТО, ВИДЕО) „ОВО ИЗГЛЕДА ЧУДЕСНО!“ Вучић у Зрењанину: Ово је убедљиво највећа гринфилд инвестиција у Србији!

Новосадска ТВ

(ФОТО/ВИДЕО) „СЕВЕРНИ ДЕО НЕЋЕ БИТИ ЗАПОСТАВЉЕН“ Дани породице отпочели у Перлезу, премијер Вучевић поручио: Србија не жели и не сме да се одрекне онога што јесте

Ivona

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ДАНАС У ПЕРЛЕЗУ НА „ДАНИМА ПОРОДИЦЕ“ Грађанима доступан базар здравља, за бебе организована ПУЗИЈАДА

Ivona