Спорт

(ФОТО/ВИДЕО) ЈОВАН ИЗ СОМБОРА ЈЕ НАЈЈАЧИ БАЛКАНАЦ Поносни је и светски рекордер, на леђима може да понесе више од 180 КИЛОГРАМА!

У спортовима снаге као што су стритлифтинг и пауерлифтинг, који многима задају муку и при самом изговору, Јован Мастиловић из Сомбора је већ ветеран. Носи титулу најјачег човека на Балкану и кад чујете и видите шта све може да подигне рукама или на својим леђима, схватићете до којих граница може људско тело да оде, само ако се пажљиво и напорно вежба.

Осим завидне регионалне титуле коју носи, Јован је и светски рекордер и у склековима са додатним оптерећењем.

„Успео сам за један минут да урадим 24 склека са 110 килограма на леђима. Први на Балкану значи да сам први у тим дисциплинама снаге“, каже Мастиловић који је и председник „Стритлифтинг савеза Србије“, али и трећепласирани на светском првенству у стритлифтингу одржаном у Немачкој пре две године.

Каже да је његово учешће на првом икада оваквом првенству отворило врата новим генерацијама младих који су дошли после њега, који и дан-данас тренирају и такмиче се.

„Стритлифтинг обухвата елементе као што су згибови и пропадања, док су у пауерлифтингу друге вежбе попут бенч преса, то јест потиска шипке са клупе и мртвог дизања. Ситуација са пауерлифтингом је у последњих пар година била мало лошија у Србији, али сада иде на боље. Што се тиче стритлифтинга, то је потпуно нови спорт који је почео да се популаризује у Европи, у Немачкој, Италији и Француској. Пре две године је било прво светско првенство икада, где сам ја учествовао и предводио екипу Србије“, објаснио је Јован.

Додаје да уместо тренера има само саветника за тренинг, а последњих пар година сам себе припрема за такмичења у којима је и више него успешан.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jovan Mastilovic (@_theoutlaw)

„Схватио сам шта ми највише одговара кроз низ година такмичења, припрема и одрицања. За 10 година такмичарског искуства сам научио довољно о себи и о тренингу, да могу сам себе да припремим за такмичење“, додаје Мастиловић.

Када замислите човека од 112 килограма чистих мишића, који на леђима може да подигне 181 килограм, а рукама две своје тежине, рекли бисте сигурно да је реч о неком намргођеном снагатору, а овде је заправо реч о насмејаном и ведром хуманитарцу.

Јован је организатор такмичења и манифестација у стреетлифтингу, који су хуманитарног карактера, као што ће бити и оно које припрема из поwерлифтинга 7. септембра у Сомбору. Такмичење ће бити интернационалног карактера, са учесницима из четири државе.

Уједно, Мастилов се припрема за светско првенство у бенчу у новембру, које се одржава у Атини у Грчкој и траје три дана.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jovan Mastilovic (@_theoutlaw)

„Водим екипу из Србије тамо и има нас укупно око 10. Мимо мене је ту Лазар Белошевић, тренутно најјачи човек у Србији у мртвом дизању“, каже Јован, додајући да припреме и такмичења на која одлази не би били могући да нема подршку колектива на послу, који има разумевања за спортове којима се бави.

Пред камерама „Радио телевизије Војводине“ је показао и како изгледају склекови под оптерећењем, подижући девојку на леђима као од шале док ради склекове, а на свом Инстаграм профилу редовно дели снимке на којима показује невероватне тежине које може да подигне рукама, око струка, из места или са клупе.

„Спорт је тај који нас гради као људе, вуче кроз тешка времена и учи како да будемо истрајни, зато спорт треба да игра главну улогу и код младих и код старијих, а поготово код деце. Да би научили неке основне ствари – шта је тешко, шта је пораз. Спорт је лепа ствар која нас гради као особе за године које долазе“, закључује најјачи човек на Балкану.

rtv.rs/blic.rs

 

Related posts

ПОСЛЕДЊЕГ АВГУСТОВСКОГ ДАНА Заказан 31. Међународни сајам пчеларства у Сомбору- Ево шта још очекује посетиоце

Ivona

(ФОТО) БРАВО СОМБОРЦИ Решен велики саобраћајни проблем код школе, исто се очекује и код вртића

Ivona