Србија

ВУЧИЋ посету Подрињу почео обиласком РАДОВА НА ПУТУ БОЈИЋ-ТЕКЕРИШ

Председник Србије Александар Вучић почео је данас посету Подрињу, где ће боравити до 9. септембра, обиласком радова на реконструкцији пута Бојић – Текериш.

Вучић ће током боравка разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посетити више села, општина и градова.

Радове на деоници од Бојића до Текериша, дужине 15,6 километара, на путу Шабац – Текериш са Вучићем обилазе и министар саобраћаја, грађевинрства и инфраструктуре Горан Весић, директор „Коридора Србије“ Александар Антић и градоначелник Шапца Александар Пајић.

Рок за завршетак радова је 120 дана, а вредност радова је 676,8 милиона динара.

Иначе, комплетна деоница Шабац – Текериш дуга је 27,44 километра, а процењена вредност реконструкције је једна милијарда динара, или око 8,5 милиона евра.

Ова деоница је од изузетног значаја за Мачвански округ, јер повезује спомен комплекс Церске битке на Текеришу са Шапцем. У близини се налази и Црква свете Тројице у селу Церница, која је подигнута у помен краља Александра И Карађорђевића, као и три важна манастира – манастир Чокешина, манастир Радовашница и манастир Петковица.

Такође, у близини ове деонице се налази и Трајанов град, као и Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Волујцу.

Ова деоница повезује саобраћајницу Лозница – Шабац, са путем Лозница – Осечина – Ваљево.

Директно повезује Шабац, преко насеља Завлака са општином Крупањ, а пролази кроз Шабац, Јевремовац, Варну, Слатину, Бојиће, Синошевиће, Волујац и Текериш.

На траси се налазе 33 цеваста и плочаста пропуста дужине 483 метра и три моста укупне дужине 26 метара, као и 19 аутобуских стајалишта дуж трасе.

Коловозна конструкција је у веома лошем стању, а с обзиром на то да није могућа реализација целог пројекта, започета је реализација дела пута Бојићи -Текериш.

Радови ће обухватити стругање асфалтног коловоза, рушење ивичњака, ископ коловозне конструкције са израдом тампона од ломљеног камена, два слоја асфалта и постављање ивичњака са дренажом, као и израду цевастих пропуста од бетонских цеви, ископ путних јаркова и уградњу бетона.Радове финансира Јавно предузеће „Путеви Србије“, а изводи их предузеће „Ваљево“ а.д.

Вучић у Подрињу: Грађани добијају три пута и брзу саобраћајницу до Лознице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Подрињу током обиласка радова на реконструкцији пута Бојић – Текериш да ће тај посао бити завршен до октобра и да ће грађани у том крају тако добити три пута, као и брзу саобраћајницу Шабац – Лозница.

„Урадили смо три паралелна пута плус брза соабраћајница, сви су важни путеви. Важни су и због Цера, где је пут био језив, а сада је веома леп, ова три километра су урађена“, рекао је Вучић.

Рекао је да један пут иде преко Мајура и Слепчевића, Дуваништа и других села до Лознице, други од Богосаваца, Радовашнице… и трећи пут који иде до Завлаке и Корените.

Он је нагласио да је то важно за људе који ту живе и изразио очекивање да ће наши људи који живе у иностранству почети да се враћају ту да живе.

„Када виде нови асфалт, верујем да ће се неко од њих вратити овде да живи“, рекао је Вучић.

Предеседник ће боравити у Подрињу до 9. септембра где ће разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посетити више села, општина и градова.

Вучић: Разговараћемо да се што хитније реше листе чекања за операцију катаракте

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, обилазећи радове на деоници од Бојића до Текериша, да ће брига о људима у наредном периоду бити у центру пажње и да ће разговарати са премијером Милошем Вучевићем и министром финансија Синишом Малим да се у што хитнијем року реше листе чекања за операцију катаракте.

Он је подсетио и да 8. септембра почињу систематски превентивни прегледи и дијагностика за грађане који су старији од 40 година.

„Постоје неке ствари о којима желимо посебно да разговарамо са министором (Синишом) Малим, премијером (Милошем) Вуцевићем, да не можемо у овом тренутку да имамо 7.200 људи који чекају на операцију катаракте. Имамо 30 или 40 установа које могу да обављају те операције, имате 365 дана, то значи да можете 12.000 таквих захвата да урадите ако један дневно извршите“, рекао је Вучић новинарима.

Он је казао да разуме да су скупи вештачки кук или колено, али да сочива за очне операције нису скупа и да то мора да се реши у хитном року.

„То је брига о људима. Не само колико ћемо на папиру да покажемо да смо уложили новца, а јесмо уложили…Морамо на крају крајева да видимо и за ту ортопедију, да дамо новац за ортипедска помагала да убрзмо те операције. Нема смисла да људи чекају три-четири године“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће у недељу бити у Лозници и да ће видети да ли људи долазе на превентивне прегледе.

„Биће уобичајени радни дани осим што ћу мало више времена проводити на терену, ту има и догађаја, морамо да доносимо неке одлуке, и данас ће бити један важан састанак“, рекао је Вучић.

 

 

Related posts

Град Нови Сад слави 276 рођендан – Низ свечаности и културних догађаја

Новосадска ТВ

Почела 24. “Футошка купусијада”

Новосадска ТВ

Министарство информисања и телекомуникација најоштрије осудило претње РТС-у

Новосадска ТВ