Хроника

ПРИТВОРЕНИК ПОБЕГАО ИСПРЕД СУДА, полиција трага за њим

Притвореник М.В. (38) побегао је у уторак, 3. септембра приликом транспорта на суђење у Основни суд у Обреновцу, када је одмах по изласку из марице онеспособио командира.

За Танјуг је из Управе за извршење кривичних санкција потврђено да је мушкарац побегао из суда где је требало да му се суди за угрожавање сигурности.

М.В. се пожалио да му је позлило и инсценирао је пад на степеницама испред суда како би савладао командира.

Из Управе додају да је у возилу било још једно притворено лице које је као и М.В. доведено на суђење уз поштовање свих безбедносних процедура које се предузимају током спровода, а то се односи пре свега на чињеницу да су им биле везане и руке и ноге.

Одмах је обавештена полиција која је уз Службу за обезбеђење покренула интензивну потрагу за њим.

„У спроводу оба лица су учествовали искусни припадници Службе за обезбеђење Окружног затвора у Београду, а овај догађај је јос једна потврда тежине посла који обављају командири највеће притворске јединице у земљи“, навели су из Управе.

Додају и да припадници Службе за обезбеђење овог затвора на територији целе земље месечно обаве између 800 и 900 спровода, уз поштовање свих безбедносних стандарда.

Прецизирано је да и поред предузимања свих безбедносних мера, спроводи могу бити порозна тачка у обезбеђивању лица лишених слободе.

Због тога, како наводе, спроводе неопходну обуку страже са акцентом на све изазове са којима се сусрећу затворске управе у Европи и свету.

 

Related posts

ЧИНИЛИ КРИВИЧНА ДЕЛА НА ШТЕТУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА Ухапшени осумњичени за разбојништво

Новосадска ТВ

Хеликоптерска јединица МУП-а данас ИЗБАЦИЛА 160 ТОНА ВОДЕ НА ПОЖАРЕ У ПИРОТУ

Новосадска ТВ

Дачић: Преврнуо се чамац са ирегуларним мигрантима на Дрини

Новосадска ТВ