Политика

Министар Ристић одржао консултативне састанке са амбасадорима Турске, Израела, Кувајта, Италије и са шефом мисије ОЕБС

Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић састао се у Београду са Њиховим екселенцијама амбасадором Републике Турске у Републици Србији г. Хамијем Аксојем, новоизабраном амбасадорком Државе Израел у Републици Србији госпођом Авивит Бар-Илан, амбасадором Државе Кувајт у Републици Србији г. Фајезом Меџбел Алмутаиријем, амбасадором Републике Италије у Републици Србији г. Луком Гори, као и са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији г. Јаном Братуом.

Током другог по реду састанка министра и амбасадора Турске разговарано је о модалитетима јачања сарадње две пријатељске земље у области јавног информисања.
Током дужег, срдачног и отвореног разговора са амбасадорком Израела разматране су активности проистекле након недавне посете делегације нашег Министарства Држави Израел, као и могућности за даље унапређење сарадње две пријатељске земље у области јавног информисања и телекомуникација.
Министар је упознао амбасадорку са тиме да је припремљен предлог Меморандума о сарадњи Министарства инфомрисања и телекомуникација Републике Србије и Министарства телекомуникација Државе Израел у вези са спровођењем активности нашег Националног контакт центра за безбедност деце на интернету у Израелу.
Такође, министар је поновио спремност наше стране за интензивирање сарадње у областима у надлежности овог министарства и поновио позив да Држава Израел буде у пуном капацитету представљена током трајања специјализоване Међународне изложбе ЕКСПО 2027 која ће бити одржана у Београду.
Имајући у виду да је састанак са госпођом Бар-Илан прва званична активност амбасадорке након јучерашње предаје акредитива председнику Републике Србије г. Александру Вучићу, министар је амбасадорки пожелео успешно обављање одговорне дипломатске мисије у нашој земљи.
Министар Ристић упознао је амбасадора Кувајта г. Алмутаирија са изузетним резултатима које наша земља у континуитету постиже у области телекомуникација и изразио наду у вези са даљим снажењем привредне и свеукупне сарадње две пријатељске земље.
Саговорници су са задовољством констатовали да се сарадња интензивно развија у бројним областима и нагласили потребу њеног даљег снажења и у сфери јавног информисања и телекомуниација.
Током срдачног, отвореног и дужег разговора саговорници су констатовали да су међусобни односи Републике Србије и Републике Италије традиционално добри, као и да постоји обострана сагласност за оснаживањем сарадње у области јавног информисања и телекомуникација.

 

Фото: МИТ

Related posts

Министар Ристић састао се са генералним директором портала ,,Телеграф.рс“

Новосадска ТВ

МАКРОН ОД ДАНАС У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ СРБИЈИ – Поред Београда посетиће и Нови Сад

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) Успостављање савремене инфраструктуре НЕОПХОДНО ЗА ДАЉИ ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ НАШЕ ЗЕМЉЕ

Новосадска ТВ