Србија

(ФОТО) Редовна замена контингента Војске Србије у мировној операцији на Синају

Припадници Војске Србије који су од марта ове године били ангажовани у међународној мировној операцији на Синајском полуострву вратили су се у Републику Србију након успешног завршетка учешћа у мисији и предаје дужности новом контингенту.

Реч је о другој ротацији инжињеријске јединице Војске Србије која је учествовала у овој мисији независне мировне организације „Мeђународне снаге и посматрачи“. Они су током свог ангажовања одговорно и професионално извршавали све постављене задатке, чиме су завредели највише оцене и похвале од стране команде међународних снага у овој мисији.

Фото: Министарство одбране РС

У зони операције су их заменили припадници треће ротације инжињеријске јединице Војске Србије који су, након примопредаје дужности, започели своје шестомесечно ангажовање на извођењу инжињеријских и инфраструктурних радова у кампу мисије у јужном делу Синајског полуострва.

Мисија независне мировне организације „Мeђународне снаге и посматрачи“ је настала у складу са споразумом између Арапске Републике Египaт и Државе Израел 1981. године, са циљем спровођења безбедносних одредаба Египатско-израелског споразума из 1978. године, а Војска Србије од јула прошле године у мисији ангажује десеточлану инжињеријску радну групу у саставу америчког контингента.

 

Фото: Министарство одбране РС

Related posts

Припреме за приказ способности Војске Србије „Застава 2024“

Новосадска ТВ

Свечаност поводом завршетка школовања 51. класе ученика Средње стручне војне школе

Новосадска ТВ

Свечаност поводом пријема 183 подофицира у професионалну војну службу

Новосадска ТВ