Нови Сад

(ФОТО) „Градско зеленило“ наставља са свакодневним интензивним заливањем дрвећа, цвећа и шибља на територији града

Због веома високих температура Градско зеленило наставља са свакодневним интензивним заливањем дрвећа, цвећа и шибља на територији града.

У раним јутарњим сатима заливено је цвеће, дрвеће и шибље на Булевару Михајла Пупина, преко пута Српског народног позоришта, на Тргу слободе, у Стевана Милованова, Висарионовој, Милоша Бајића, Тргу републике. Затим, на Лиману у стамбеним блоковима Шекспирова – Деспота Стефана – Народног фронта – Балзакова и Балзакова – Деспота Стефана – 1300 каплара – Иве Андрића – Народног фронта, као и на Новом насељу у продужетку Булевара Јована Дучића и Браће Дроњак. У другој смени залива се зеленило у улицама Цара Душана, Сарајевској, Неимаровој, Партизанских база, на окретници код Штранда, делу Југовићева и кварту код С кула на Новом насељу.

Фото: ЈКП „Градско зеленило“

Заливање се наставља и у трећој смени. Током ноћи биће заливене цветне градице на Кеју са петроварадинске стране између Дуге и Жежељевог моста, код Војне болнице и дрвеће на прилазима Жежељевом мосту. Затим дрвеће, цвеће и шибље дуж целог кеја са новосадске стране, код Кванташке пијаце, код студентских домова, код Научно-технолошког прка, код Хигијенског завода, као и у улици Браће Кркљуш и Раваничкој. У трећој смени заштитним препратима биће третинрани платани на Новом насељу и Детелинари, а више од 10 дана траје третирање биостимулаторима младих садница на територији целог града.

Фото: ЈКП „Градско зеленило“

Поред тога, на Кеју и у Лиманском парку су окопаване и плевљене руже, на Булевару Јаше Томића окопавани су и плевљени тањири око дрвећа, док је на Станичном тргу окопавано и плевљено цвеће и орезивана жива ограда. Живица и шибље орезивани су и на Булевару Европе, и на Новом насељу у блоковима између Улице браће Дроњак – Булевар Јована Дучића – Кнеза Милоша-Сељачких Буна. А у Тоне Хаџића посађено шибље, 30 садница нара, док је испод Моста слободе и у Каменичком парку, крчена самоникла вегетација.

 

Фото: ЈКП „Градско зеленило“

Related posts

(ВИДЕО) Одржана промоција књиге „Гига прави море“ ауторке Јасминке Петровић

Новосадска ТВ

ПАМЕТНИМ РЕЦИКЛИРАЊЕМ ДО НАГРАДА – Уручене награде Новосађaнима који су у претходном периоду убацили највише амбалажног отпада у рецикломат

Новосадска ТВ

ПЕКИНШКА ПАТКА овог петка у Летњем биоскопу Културног центра Новог Сада!

Новосадска ТВ