Војводина

Дарована беба рођена на Дан града Суботице

У оквиру сада већ традиционалне посете бебама рођеним на Дан града, помоћник градоначелника Срђан Самарџић, као изасланик градоначелника Суботице Стевана Бакића, и председник Скупштине града Даниел Ђивановић, данас су, уручили плакете, поклон ваучере и цвеће мајци бебе рођене 1. септембра Севдији Николић, у породилишту суботичке Опште болнице. Ове године на Дан града рођен је један дечак.

“Данас смо већ традиционално у суботичкој Општој болници да у оквиру програма обележавања Дана града посетимо наше нове суграђане рођене 1. септембра. Има ли веће радости и лепше ствари у животу једног човека него када се оствари као родитељ, а такође има ли лепште ствари нама као друштву када имамо новог суграђанина да се сви радујемо радости живота”, рекао је Срђан Самарџић.

И председник Скупштине града Суботице је подсетио да је даривање беба рођених на Дан града већ традиција у Суботици.

“Ја лично као родитељ сматрам да нема веће радости од деце, а нема ни будућности. Град поред свих државних давања је определио једнократну помоћ од 15.000 динара за маму и бебу и такође око 10.000 динара као родитељску помоћ. Скренуо бих пажњу и да је у Суботици бесплатан вртић за сву децу и да се опредељује неких 10.000 динара за сву децу која похађају приватан вртић”, рекао је Даниел Ђивановић.

 

Гинеколог др Десимир Ђукић захвалио се Граду Суботици што се одржава традиција даривања беба.

„Искористио бих прилику да апелујем на све нас, полазим прво од себе, који смо у могућности да утичемо да се наталитет у целој нашој Србији повећа, јер то је будућност државе и на тај начин можемо да се надамо да као један поносан народ опстанемо“, истакао је др Десимир Ђукић.

 

Фото: Град Суботица

Related posts

Влада посвећена образовању припадника мањина на свом језику

Новосадска ТВ

СУБОТИЧКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР одушевио бројну публику

Новосадска ТВ

Почели радови на санацији несанитарне депоније „Александровачка бара“

Новосадска ТВ