Војводина

Општина Врбас наградила ђаке ромске националности, обрадовали и децу из Куцуре!

Општина Врбас наградила је са по 15.000 динара и школским прибором ученике ромске националности који похађају завршне разреде основних и средњих школа и децу која су похађала програм припремне наставе у предшколском васпитању. Награде за два ученика завршног разреда средње школе, 14 ученика завршног разреда основне школе и 13 предшколаца, уручене су у сaрадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Приликом уручења награда, заменик председника општине Врбас Јован Ковачевић, истакао је да општина Врбас у складу са Локалним акционим планом посебну пажњу посвећује унапређењу услова за образовање деце ромске националне мањине и деце из других осетљивих друштвених група.

Фото: Општина Врбас

– Општина Врбас бригу о унапређењу положаја социјално осетљивих група сматра једним од најважнијих приоритета. Ми о подршци деци и породици бринемо 365 дана у години. Свим ђацима првацима поклањамо уџбенике и школски прибор. Ове године смо то обезбедили за свих 400 ученика. Обезбеђујемо средства за набавку школског прибора за децу без родитељског старања. Финансирамо путне трошкове за децу са посебним потребама. Награђујемо и стипендирамо најбоље ученике. Субвенционишемо превоз и ужину за ђаке, као и ужину и путне трошкове за децу са посебним потребама. У потпуности регересирамо трошкове боравка у вртићима за децу без родитељског старања, са сметњама у развоју, децу корисника социјалне помоћи, децу из породице палог борца, војног инвалида или цивилног инвалида рата. А спроводимо и многе друге мере. Такође, у склопу бриге о породици и деци, градимо дечија игралишта, реконструишемо школе и вртиће – рекао је Глушац.

Фото: Општина Врбас

Глушац је посетио Дечији центар у Куцури, где је уручио школски прибор за 70 ђака, ромске националности која у Дечијем центру похађају додатну наставу и добијају помоћ у учењу.

 

Фото: Општина Врбас

Related posts

ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛАРЦЕ – Град Нови Сад уређује простор у зони школа

Новосадска ТВ

Ђукић Дејановић: Ова ШКОЛСКА ГОДИНА биће обележена ПРИМЕНОМ НОВИХ ЗАКОНСКИХ АКАТА

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) ПСИХОЛОШКИЊА САВЕТУЈЕ родитеље будућих првака: Јако је важно АФИРМАТИВНО ПРИЧАЊЕ о школи

Новосадска ТВ