Нови Сад

КЛИВЛЕНД НОВИ ГРАД ПОБРАТИМ НОВОГ САДА

Споразум о успостављању сарадње између Новог Сада и Кливленда (САД), као највиши правни акт који регулише односе градова и општина у Србији са градовима у свету, потписан је у Градској кући у том америчком граду.

Потписали су га градоначелник Кливленда Џастин Биб и отправник послова Амбасаде Србије у Вашингтону Владимир Марић, у име градоначелника Новог Сада Милана Ђурића.

До сарадње између градова дошло је посредством деловања амбасадора Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марка Ђурића, а имајући у виду да Нови Сад и Кливленд имају приближно једнак број становника и представљају административне, привредне, образовне и културне центре својих регија.

Споразум предвиђа сарадњу у областима јавног превоза, информационих технологија, привреде, туризма и банкарског сектора. Такође, Споразумом су обухвећени образовање, здравство, промовисање људских права и социјалне правде, а подстиче и заједничко залагање за очување јавног реда, мира и безбедности.

Кливленд, који припада Савезној држави Охајо, је 27. по реду град побратим Новог Сада, а према речима градоначелника Милана Ђурића, Град ће наставити да развија међународну сарадњу и да шири мрежу градова пријатеља, јер стреми да буде отворена средина са добрим животним стандардом.

 

Фото: Град Нови Сад

 

Related posts

У Србији данас променљиво топлије и облачно

Новосадска ТВ

Градски одбор СНС у Новом Саду најоштрије осудио неистине које Јанко Веселиновић износи у јавност:Ђиласове психопате, силеџије и лажови

Новосадска ТВ

Данас ветровито, до 19 °C

Новосадска ТВ