Друштво

Ер Србија ПРЕВЕЗЛА У АВГУСТУ ВИШЕ ОД 558.000 ПУТНИКА, најуспешнији месец од оснивања

Ер Србија је у августу ове године у редовном и чартер саобраћају превезла укупно 558.524 путника, што је рекордан број и повећање од 4,7 одсто у односу на исти месец прошле године, објавила је данас национална авио компанија.

То је највећи број превезених путника и реализованих летова током једног месеца од када Ер Србија послује под садашњим именом.

Са сва три међународна аеродрома у Србији компанија је обавила 5.278 летова, за 3,6 одсто више него у августу 2023. године, наведено је у саопштењу.

„Недавно смо забележили три милиона путника на нашим летовима од почетка године. Тај резултат остварен је 15 дана раније у односу на претходну рекордну годину. Након најуспешнијег јула, дошао је и август током којег смо премашили све досадашње рекорде по броју превезених путника и реализованих летова. Успех нас мотивише да даље унапређујемо услуге и проширујемо мрежу дестинација“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Најавио је да Ер Србија већ 19. септембра поново полеће за Ницу и да ће 30. септембра по први успоставити директну редовну линију између Београда и кинеског Гуангџоуа.

Најтраженије дестинације Ер Србије у августу биле су Тиват и Подгорица у региону, Цирих, Париз, Франкфурт и Барселона у западној Европи, док су у евромедитеранској зони најпопуларнији летови били до Истанбула, Ларнаке и Атине.

Током прошлог месеца забележена је и велика потражња за летовима до Њујорка у Северној Америци.

 

Related posts

АВИОНОМ ЕР СРБИЈЕ ДАНАС ПОЛЕТЕО ТРОМИЛИОНИТИ ПУТНИК Пробијен рекорд у односу на прошлу годину

Ivona

Ер Србија од данас два пута недељно лети до Нице

Новосадска ТВ

ФИЛМСКА ДРАМА У АВИОНУ ЕР СРБИЈЕ ЗА ПОДГОРИЦУ ЗБОГ НЕВРЕМЕНА Један човек решио све

Ivona