Србија

Уручена донација у виду најсавременијих ИТ уређаја ОШ ,,ТОПЛИЧКИ ХЕРОЈИ“ у Доњем Црнатову

Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић посетио је данас Основну школу ,,Топлички хероји“ у Доњем Црнатову, Општина Житорађа.

Том приликом, министар г. Ристић обишао је Кабинет за информатику који је Министарство информисања и телекомуникација, у сарадњи са компанијом ,,Yettel“, у потпуности опремило најсавременијим ИТ уређајима (стабилни рачунари и пратећа опрема).
Поред тога, министар је обишао и школску библиотеку за коју је Министарство, на молбу ученика и наставника, реализовало акцију прикупљања нових књига за потребе попуне фонда школске библиотеке и прикупило више стотина нових књига (школска лектира и дечја књижевност), као и нове географске карте, у сарадњи са ИП ,,Лагуна’’ и Народном библиотеком Србије.

Фото: МИТ

,,Захвалан сам на указаној прилици да данас, на почетку школске године, будем са ученицима и њиховим наставницима ОШ ,,Топлички хероји“ у селу Доње Црнатово. Срећан сам што што је Министарство било у могућности да пружи конкретну подршку и овим чином да допринос унапређењу услова школовања деце у недовољно развијеним јединицама локалне самоуправе. И у наредном периоду Министарство ће, заједно са својим партнерима, наставити са посвећеним радом и сличним иницијативама. Овом приликом посебно желим да нагласим прворазредни значај образовања и потребу да сви заједно још одлучније наставимо да стварамо заједницу знања коју ће чинити образовани и одговорни млади људи“, изјавио је министар г. Ристић.

Фото: МИТ

,,Данас, у дигиталној ери, висок ниво дигиталне писмености и познавања рада на рачунару неопходни су за свакодневни живот. У ,,Yettelu“ се темом развоја дигиталне писмености бавимо више од 10 година, и ова донација је још једна корак на том путу“, рекао је Горан Васић, директор корпоративних послова у компанији ,,Yettel“
Ово је још једна у низу донација коју Министарство информисања и телекомуникација реализује у сарадњи са својим партнерима.
Такође, Министарство је овом приликом обезбедило и стотину књига за попуну фонда Народне библиотеке у Житорађи.

 

Фото: МИТ

Related posts

МИНИСТАРСТВО И КОМПАНИЈА ,,ЛОГО“ ДОНИРАЛИ ЛАПТОПОВЕ ФОНДАЦИЈИ ,,ТИЈАНА ЈУРУЋ“

Новосадска ТВ

Ристић разговарао са генералном директорком компаније ,,Рингиер Србијаˮ

Новосадска ТВ

Договорена сарадња министарства и канцеларије Заштитника грађана

Новосадска ТВ