ВојводинаДруштво

Свих 400 првака у општини Врбас добило бесплатне уџбенике и друге поклоне

Општина Врбас и ове године поклања уџбенике ђацима првацима. Бесплатне уџбенике добило је свих 400 ученика и ученица првог разреда, као и светлоодбојне прслуке и поклон пакетиће. Прслуке су заједно обезбедили Покрајински секретаријат за енергетику и општина, а поклон пакете донирала је компанија „Универекспорт“.

Поводом почетка нове школске године, председник општине Милан Глушац посетио је ОШ „Братство јединство“ у Куцури где је организован свечани пријем за ђаке, и пожелео њима и просветним радницима срећан почетак наставе.

– Знање, марљив рад, предано и одговорно извршавање школских обавеза су вредности које треба ценити, поштовати и промовисати. Надам се да ћете сви бити одлични ученици и да ће ваши родитељи и ваши наставници и учитељи бити поносни на вас – рекао је Глушац.

Фото: Општина Врбас

Он је истакао да општина Врбас и ове године из буџета обезбеђује значајну новчану подршку ђацима и студентима.

– И ове, као и претходних година општина Врбас поклања уџбенике ђацима правацима. За те намене издвојено је 4.000.000 динара. За суфинансирање ужина деце у основним школама издвојено је 11,2 милиона динара. Ученицима је за набавку школског прибора једнократно издвојена помоћ од 700 хиљада динара. Ђацима генерације и вуковцима поклањамо лап-топове и паметне сатове, за шта је ове године издвојено 1,7 милиона динара. Са по 20.000 динара, награђујемо најуспешније студенте, с најнижом просечном оценом 9, и за то је ове године издвојено 1,2 милиона динара. За регресирање превоза ученика издвојено је 33, а за превоз студената 18 милиона динара. Ученицима се регресирају месечне карте у распону од 50 до 100 одсто, на релацијама од њихових насељених места до средње школе коју похађају, Врбас, Кула, Црвенка, Нови Сад…, односно до универзитета у Новом Саду, Суботици или Београду. Општина Врбас наставиће да инвестира у боље услове образовања – рекао је Глушац.

Фото: Општина Врбас

Глушац је у петак 30. августа посетио ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Змајеву, где је разговарао са ђацима, учитељицама и родитељима. У подели прслука и пакетића учествују и заменик председника општине и сви чланови општинског већа, који ће обићи све основне школе на територији општине.

Фото: Општина Врбас

Related posts

(ВИДЕО) Основна школа “Иван Гундулић” у Новом Саду дочекала НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ ЂАКА ПРВАКА!

Новосадска ТВ

Саобраћајна полиција врши интензивну КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА У ЗОНАМА ШКОЛА

Новосадска ТВ

ПСИХОЛОГ САВЕТУЈЕ РОДИТЕЉЕ ПРВАКА: Проводите што више времена са децом, али будите смирени!

Новосадска ТВ