Спорт

Стојковић: Одговоран сам за неуспех на Европском првенству у Немачкој

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић преузео је данас одговорност за неуспех на Европском првенству и истакао да ће и он и играчи учинити све да исправе грешке из Немачке.

Србија је такмичење на ЕП завршила у групној фази са два освојена бода.

„Осећам обавезу да се осврнем на ЕП, ми смо озбиљни људи направили смо анализу шта је све проузроковало резултатски неуспех. Циљ је била друга рунда, али нисмо успели, Никад нисам критиковао играче, већ их мотивисао и увек ће тако бити. Нисмо били на свом нивоу за такво такмичење. Сам пласман је био велику успех за наш фудбал. Преузимам одговорност, јер сам најодговорнији“, рекао је Стојковић на почетку конференције за медије у Старој Пазови.

Стојковић је наставио излагање о свему што се дешавало на ЕП.

„Резултат од мог доласка 2021. је јако добар. Желео сам да донесем позитивну енергију, да променим неке ствари. У томе сам успео. Направљена је екипа са играчима победничког карактера, живели смо и радили у добром амбијенту. Пласмани на велика такмичења и А дивизију Лиге нација потврђују да смо на добром путу. Да нам недостаје нешто за искорак, фали. То морамо да пронађемо. Грешака је било, мојих и од играча, као и свих у организацији ФСС. Али грешке су ту да би се исправљале. Радити у фудбалу подразумева да грешке увидите, да сте свесни какве су оне и да учините све да их решите“, додао је селектор Србије.

Стојковић је рекао да прихвата критике, ако су конструктивне.

„Не бежим од тога. Али између тога да будем вређан или да вређам, бирам ово прво. Ако неко жели да ме вређа, нека настави. Чиним све да нашу репрезентацију и фудбал штитим и да га подржавам у свим акцијама и да земљу представљам на најбољи начин. Играче не треба дирати, ја ћу да вам одговорим. Немојте заборавити у каквом стању је био ФСС, цела репрезентација. Волео бих да се то не заборави, преузео сам у деликатном моменту, али се нисам бојао изазова. Веровао сам да ћемо успети и успели смо. Само тај мали корак, пролазак групе, недостаје. Направили смо реалну анализу. Ја сам реалан, иако људи у Србији нису реални“, рекао је Стојковић.

Он је подсетио да је после ЕП спремио извештај са континенталног шампионата.

„Кажу био је ‘само’ на осам страна. Али он је презентован у краткој верзији за Извршни одбор ФСС, како и треба. А цео елаборат је на преко 50 страна, он стоји у архиви. Не треба малтретирати људе да читају ‘Рат и мир’ за три утакмице. Базиран сам био на ствари од утакмице до утакмице. Понављам, прихватам да сам једини кривац за резултатски неуспех, али гледајући реално, није то било тако црно. Ипак је ЕУРО крем фудбала. Криво ми је због људи у Гелзенкирхену и Минхену и фантастичне подршке, као и људи у Србији. Али биће дана када ћемо се и одужити“, истакао је селектор Србије.

Стојковић је навео да се не плаши рада.

„Биће тешко. Ко мисли да је лако, нека дође да ради. Али ја се не плашим. Што се тиче незадовољства јавности, било би погрешно да нисте незадовољни. Не бежим од критике. На нама је да повратимо поверење. Тако што ћемо играти добро и побеђивати. Ја не одустајем тако лако, нити се предајем. То је мој карактер“, навео је Стојковић.

Стојковић: Врата репрезентације никоме нису затворена, ниједног играча нисам отписао

Селектор Србије Драган Стојковић изјавио је данас да ниједном фудбалеру нису затворена врата репрезентације и додао да нема никаквог „тихог бојкота“ играча.

Фудбалери Србије окупили су се данас у Старој Пазови на почетку припрема за мечеве против Шпаније и Данске у Лиги нација.

„Рекао сам да ће бити доста промена у тиму. Ова Лига нација је добра прилика да видимо са чиме располажемо и на кога можемо да рачунамо за оно најважније што нас очекује од марта а то су квалификације за Светско првенство. Никада нисам рекао да је неко отписан. Нико није прецртан. Свима су врата отворена“, рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

„Не могу ја да позовем Филипа Костића у ситуацији кад практично нема клуб или Немању Радоњића који тренира индивидуално. То би било неозбиљно са моје стране“, додао је Стојковић.

Он је поновио да ниједном играчу нису затворена врата репрезентације Србије.

„На њима је да се доказују. Сви који су на списку, то заслужују. Да нисам раније предао списак, и Огњен Мимовић би био на списку… Зато сам и био да гледам Звезду. Ја тако радим, не радим по наређењу. Али биће и он на списку. Он је будућност. Али нико није отписан. Нисмо ми Француска, Шпанија, Немачка… Морамо да водимо рачуна о сваком играчу“, рекао је Стојковић.

Мечеве против Шпаније и Данске ће да пропусте Александар Митровић, Сергеј Милинковић-Савић и Душан Влаховић.

„Сергеј има проблеме са куком, Митровић са леђима, обојица су се јавила на време и лекари Ал Хилала су послали извештај нашем медицинском тиму. Немам ништа да додам, верујем играчима Што се тиче Влаховића у питању су породични разлози и ја у те разлоге нећу да улазим“, подвукао је Стојковић.

Он је демантовао да постоји „тихи бојкот“ од стране неких играча.

„То нема везе са истином. Ако неко има неку информацију коју ја не знам и да неко неће да игра нека јавно каже. Играчи су ми рекли да имају мотивацију, и то је права истина. Још нико децидирано није рекао да неће да игра за репрезентацију. Фокус је на групи играчима која је овде“, закључио је Стојковић.

Стојковић: Имамо проблеме са повредама, верујем да ће Јовић бити спреман

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да има кадровске проблеме уочи мечева против Шпаније и Данске у Лиги нација и додао да је неколико играча под знаком питања.

„Лука Јовић је осетио оштар бол у леђима, није играо за Милан за викенд, али верујем да ће бити спреман за четвртак“, рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је истакао да је још неколико играча под знаком питања за мечеве са Шпанијом и Данском.

„Постоји знак питања за још неколико играча. Видећемо на лицу места. Алекса Терзић је имао повреду задње ложе пре 10 дана, добре вести су да је почео да тренира. Салцбург није хтео да га стави у тим на последњој утакмици. Он је рекао да жели да дође и да има велику жељу. Милош Вељковић има упалу леве тетиве, знао сам то још од прошле недеље. Долази и он, видећемо у каквом је стању“, навео је Стојковић и наставио:

„Немања Максимовић има бол у десној пубичној регији, који се јавио на последњој утакмици, после је прекинуо тренинг. И он долази данас, видећемо у каквом је стању. Они су под знаком питања. Нећу никога терати да игра ако га боли задња ложа, као Александра Митровића“, закључио је Стојковић.

Фудбалери Србије почели су данас припреме за мечеве са Шпанијом и Данском у Лиги нација.

Србија ће 5. септембра у мечу првог кола групе А4 Лиге нација дочекати Шпанију, а три дана касније гостоваће селекцији Данске у Копенхагену.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић

 

 

Related posts

Из Франкфурта у Нови Сад! МАРКО МЛАДЕНОВИЋ нови фудбалер Војводине

Новосадска ТВ

Фудбалери Војводине сутра на Карађорђу играју против Железничара из Панчева

Новосадска ТВ

Пораз фудбалера Звезде од Бодеа, Мимовић сачувао наду за пласман у Лигу шампиона

Новосадска ТВ